Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Jeroen Kreijkamp nieuwe voorzitter Ouders & Onderwijs

Jeroen Kreijkamp nieuwe voorzitter Ouders & Onderwijs.

12 maart 2019 Nieuws

Jeroen Kreijkamp is benoemd tot voorzitter van Ouders & Onderwijs, de organisatie voor ouders met schoolgaande kinderen.

Kreijkamp geeft onbezoldigd invulling aan de rol van voorzitter naast zijn functie als directeur-bestuurder bij Hilversum Marketing. Ouders & Onderwijs kent een bestuur op afstand. Lobke Vlaming heeft als directeur de dagelijkse leiding over de organisatie.

Kreijkamp over zijn nieuwe functie: ‘’Ik vind het belangrijk dat de belangen van ouders goed worden meegenomen in de toekomst van het onderwijs in Nederland. Daarom wil ik de stichting Ouders & Onderwijs graag verder helpen in haar ontwikkeling.”

Over Jeroen Kreijkamp

Jeroen Kreijkamp is sinds begin dit jaar directeur-bestuurder bij Hilversum Marketing, dat bijdraagt aan het versterken van de economische vitaliteit van Hilversum. Van 2010 tot 2018 was hij namens D66 wethouder van o.a. Onderwijs in Utrecht. Kreijkamp was bovendien voorzitter van de commissie onderwijs en lid van het hoofdbestuur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Meeste ouders steunen onderwijsstaking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 wordt er gestaakt in het basis– en voortgezet onderwijs. Uit een online poll die Ouders & Onderwijs hield blijkt dat 77% van de ouders de staking van onderwijspersoneel steunt en 23% tegen is.

Lees meer
Nieuws

Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

Veel ouders maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs aan hun kinderen. In het basisonderwijs maakt zelf meer dan 50% van de ouders zich ernstige zorgen hierover. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws

Ouders en leerlingen steunen lerarenstaking

Het hele basis- en voorgezet onderwijs gaat staken op woensdag 6 november. De vakbonden en sectorraden trekken samen op voor extra geld voor het onderwijs om het lerarentekort te bestrijden. Ook Ouders & Onderwijs en het LAKS blijven het onderwijspersoneel steunen, net zoals in eerdere acties. Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot, dat er dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Uit de recent gepresenteerde Miljoenennota bleek dat er geen extra geld wordt vrijgemaakt. Leraar, leerling en ouder, schouder aan schouder!

Lees meer
Nieuws

Moet je als ouder de vrijwillige ouderbijdrage betalen?

Het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland is gratis. Voor ouders zijn er geen kosten om hun kind dit onderwijs te laten volgen. Toch mag school aan ouders een bijdrage vragen. Ouders kiezen zelf of ze deze bijdrage betalen. Daarom wordt deze bijdrage de vrijwillige ouderbijdrage genoemd. Maar wat zijn de consequenties als u dit niet betaalt? 

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.