Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Medezeggenschap > MR-ondersteuning > Ouders aan zet! Tips voor de medezeggenschap

Ouders aan zet! Tips voor de medezeggenschap.

Speciaal voor actieve ouders in de medezeggenschap heeft Ouders & Onderwijs het boek 'Ouders aan zet! Tips voor de medezeggenschap' samengesteld. Deze concrete tips kan iedereen gebruiken die zich bezighoudt met medezeggenschap op school.

Goed van start met medezeggenschap

Actief worden in de medezeggenschap betekent onder andere je over een veelheid van onderwijsonderwerpen buigen. Het boekje geeft je tips voor het vervullen van deze medezeggenschapsrol. In het boekje staan praktijkvoorbeelden en waar mogelijk wordt verwezen naar andere informatiebronnen. Aan het eind tref je een aantal links naar handige informatie en checklists om direct aan de slag te gaan.

Medezeggenschap doe je samen

Naast ouders kunnen ook leerlingen en personeelsleden actief in de medezeggenschap (MR) of gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) het boek vol tips gebruiken. De nadruk in dit boek vol tips ligt op hoe je (samen) kan groeien in je rol als vertegenwoordiger en steeds slimmer invloed kunt uitoefenen.

Boek vol MR-tips bestellen

Heb je interesse in het boekje? Sluit je als (oudergeleding van de) MR of GMR aan bij ons netwerk voor de medezeggenschap! Dan ontvang je gratis het boekje. Deelname aan het netwerk verplicht tot niets, maar je ontvangt wel regelmatig nieuwtjes over de laatste ontwikkelingen over medezeggenschap.

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Landelijke Commissie voor Geschillen WMS

Als er onenigheid ontstaat over medezeggenschap kan de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS een onafhankelijke en bindende uitspraak doen.

Lees meer
Dossier

Versterking van de medezeggenschap

Organisaties voor ouders, schoolbesturen en leraren werken samen om de medezeggenschap op scholen te versterken.

Lees meer

Neem contact met ons op

Het adviespunt is bereikbaar voor al uw vragen.