Home > Nieuws > Nieuws > De Staat van de Ouder: de kans om je stem te laten horen!

De Staat van de Ouder: de kans om je stem te laten horen!.

20 november 2023 Nieuws

Ieder jaar onderzoekt Ouders & Onderwijs hoe ouders denken over het onderwijs in Nederland. De resultaten worden in april openbaar gemaakt in een (online) rapportage: De Staat van de Ouder. Ook dit jaar zijn wij benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij van het onderwijs en de school van je kind(eren)? Ben je tevreden over de kwaliteit? En hoe ervaar je het contact met de school? Dit willen we allemaal weten zodat wij de stem van de ouder kunnen laten horen!

De Staat van de Ouder 2024

Dit jaar staat het thema ouders over het onderwijs centraal. Wij zijn benieuwd naar jouw mening over de ouderbetrokkenheid op school, hoe je de samenwerking met school ervaart, maar ook wat je vindt van de onderwijskwaliteit. Ook kijken we dit jaar terug op de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar in het onderwijs. Is het onderwijs in de afgelopen 10 jaar verbeterd, of juist verslechterd? Maar ook wat zou er volgens jou de komende 10 jaar moeten veranderen in het onderwijs? Laat het ons weten!

De resultaten

De resultaten van het onderzoek vormen de basis van de Staat van de Ouder 2024: een rapportage op basis van jouw mening met daarin de resultaten van het onderzoek én adviezen om het onderwijs te verbeteren. De Staat van de Ouder komt in april uit en laat zien wat ouders vinden van het onderwijs. Met de uitkomsten van het onderzoek laten we de stem van ouder horen in het onderwijsveld en de politiek. Zo zorgen we ervoor dat jouw mening écht gehoord wordt!

Over de Staat van de Ouder

Al sinds 2017 brengt Ouders & Onderwijs jaarlijks de Staat van de Ouder uit. In dit uitgebreide onderzoek delen ouders hun ervaringen en mening over actuele thema’s in het onderwijs. Een belangrijk onderzoek want op basis van deze resultaten vormen we onze speerpunten. Die brengen we onder de aandacht van de politiek, het onderwijsveld, media en andere belanghebbenden.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.