Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > MR-congres ‘contact met de achterban’. Doe mee!

MR-congres ‘contact met de achterban’. Doe mee!.

3 september 2018 Nieuws

Op woensdag 7 november 2018 is het jaarlijkse congres voor MR-leden. Dit jaar is het thema: contact met de achterban. De inschrijving is geopend, wees er op tijd bij. Ook Ouders & Onderwijs is van de partij.

WMS-congres

Onderwijsgeschillen organiseert in samenwerking met Versterking Medezeggenschap jaarlijks het WMS-congres (Wet Medezeggenschap op Scholen). Het congres is bestemd voor leden van de medezeggenschap, besturen en schoolleiders in het basis- en voortgezet onderwijs. Thema van het congres is ‘contact met de achterban’. Na een gevarieerde plenaire opening zijn er drie ronden met workshops en lezingen.

Ouders & Onderwijs is erbij

Ouders & Onderwijs is met een stand aanwezig op het congres. Ook geven we drie workshops. Over betrokken ouders, verkiezingen voor de MR en de ouderraadpleging. We zien en spreken u graag op het congres.

Aanmelden

Het congres vindt op woensdag 7 november 2018 plaats in de ReeHorst in Ede. Heeft u interesse? Het programma is bekend en de inschrijving is geopend. Lees meer over het programma en meld u aan. U kunt voor de aanmeldingskosten mogelijk geld uit de faciliteitenregeling van de school voor gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Voor de MR: Nieuwe handreiking over financieel beleid

Het gesprek over het financieel beleid van de school is niet altijd makkelijk. Toch krijgt de medezeggenschapsraad steeds meer bevoegdheid en verantwoordelijkheid om hierover mee te praten. Daarom heeft Versterking Medezeggenschap een handreiking gemaakt. Daarin vind je handige tips en handvatten om het gesprek te voeren en de belangrijke vragen te stellen.

Lees meer
Nieuws

Nieuwe masterclasses MR en GMR

De masterclasses Samenspel bestuur en (G)MR en Medezeggenschap voor schoolleiders waren vorig jaar een groot succes. Daarom heeft Versterking medezeggenschap besloten deze twee masterclasses opnieuw te organiseren. Interesse? Schrijf je dan snel in.

Lees meer
Nieuws

Nieuw: handreiking ouderraadpleging voor de MR

Bij sommige wijzigingen moeten school en MR eerst ouders raadplegen. Dit staat in de Wet medezeggenschap op scholen. Er is weinig vastgelegd over hoe zo'n ouderraadpleging eruit moet zien, wie ervoor verantwoordelijk is en wat er met de uitkomsten gebeurt. Daarom maakte Versterking Medezeggenschap een handreiking met praktische handvatten.

Lees meer
Nieuws

MR krijgt instemmingsrecht op begroting

Vanaf 2021 krijgt de MR instemmingsrecht op de hoofdlijnen van de schoolbegroting. Dat heeft minister Slob aangekondigd. Ouders en leraren krijgen zo meer inspraak in hoe het geld op school besteed wordt. Een goede ontwikkeling! Maar hoe zorg je er als MR-lid voor dat je de juiste vragen stelt?

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.