Home > Nieuws > Nieuws > Vacature Communicatiemedewerker

Vacature Communicatiemedewerker.

4 mei 2022 Nieuws

Ben jij een spontane communicatiemedewerker die affiniteit heeft met onderwijs? Stichting Ouders & Onderwijs is i.v.m. zwangerschapsvervanging tijdelijk op zoek naar een nieuwe collega. Als communicatiemedewerker werk je samen met onze redacteur aan het zichtbaar maken van Ouders & Onderwijs in de (sociale) media en op onze website. Je zorgt ervoor dat ouders ons weten te vinden en dat wij veel ouders bereiken.

Je hebt een zelfstandige rol, maar we verwachten ook dat je goed kan samenwerken. Ben jij beschikbaar voor minimaal vier dagen per week? Wellicht is dit jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen? 

Veelzijdigheid en een ondernemende houding zijn belangrijk binnen de functie van communicatiemedewerker. De werkzaamheden zijn erg divers. Je bent verantwoordelijk voor onze online communicatiekanalen, zoals de nieuwsbrief, website en social media. Je schrijft duidelijke SEO-teksten voor de website en zoekt naar nieuwe onderwerpen die goed zouden passen binnen onze kennisbank. Daarnaast verzorg je de communicatiewerkzaamheden van ons Landelijk Ouderpanel. Je bent creatief, hebt affiniteit met online marketing en je bent geïnteresseerd in sociale media.  

Ouders & Onderwijs is een kleine organisatie die bestaat uit een enthousiast team. Er wordt samengewerkt in een informele sfeer. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en samen beschikken we over veel kennis en toewijding.  

Wat wij zoeken: 

  • Minimaal 1 jaar werkervaring in een communicatiefunctie 
  • Je beschikt over een kritische blik 
  • Je hebt affiniteit met ouders en onderwijs 
  • Je bent in staat je snel complexe onderwerpen eigen te maken, bent overtuigend en initiatiefrijk en kan relevante onderwijsthema’s verbinden en enthousiast onder het voetlicht brengen 
  • Je hebt affiniteit met online communicatie en sociale media 
  • Je bent gewend te schrijven en redigeren voor verschillende middelen. Met name voor de website, maar ook voor nieuwsbrieven en campagne-uitingen 
  • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit die invalshoek  
  • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding op het gebied van communicatie of vergelijkbaar 
  • Je vindt het leuk om in een klein team te werken en veel verschillende werkzaamheden uit te voeren 

Wat bieden wij jou? 

Deze afwisselende functie betreft een dienstverband van 32-36 uur. We bieden een arbeidsovereenkomst voor 9 maanden (i.v.m. zwangerschapsvervanging). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3000,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Het heeft de voorkeur als je vanaf 1 juli beschikbaar bent. Tevens is deze functie ook als freelancer (ZZP) mogelijk. 

Over Ouders & Onderwijs 

Ouders & Onderwijs is een organisatie voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders & Onderwijs doet twee dingen: we helpen en vertegenwoordigen ouders. We helpen ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft. We vertegenwoordigen ouders richting de politiek, de onderwijssector en in de media. Via ons Landelijk Ouderpanel, waar meer dan 8000 ouders bij aangesloten zijn, weten we wat er onder ouders speelt en leeft.  

Ouders & Onderwijs vindt gelijke kansen en diversiteit belangrijk. We selecteren sollicitanten op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst of handicap. We sporen dan ook iedereen aan om te reageren. 

Solliciteren 

Mail dan vóór 13 juni 2022 je sollicitatie met motivatie en cv naar Tessa van den Boogaard  (tessa.vandenboogaard@oudersenonderwijs.nl). Voor vragen kun je bij haar terecht. Zij is telefonisch bereikbaar op 088-6050101.  

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.oudersenonderwijs.nl

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.