Home > Nieuws > Nieuws > Vacature: Coördinator Ouderpanel

Vacature: Coördinator Ouderpanel.

18 juni 2024 Nieuws

Vind jij het leuk om onderzoeken van A tot Z uit te voeren? Heb je daarnaast een vlotte pen, een goed oog voor nieuws en affiniteit met communicatie? En wil je zelfstandig werken met veel eigen verantwoordelijkheid in een kleine organisatie met bevlogen collega’s? Dan zoeken we jou als onze nieuwe Coördinator Ouderpanel bij Stichting Ouders & Onderwijs!

Wat ga je doen?

Als Coördinator Ouderpanel ben je verantwoordelijk voor alles rondom het Landelijk Ouderpanel: een online panel met meer dan 9.000 ouders. Je voert onderzoeken uit, brengt deze onder de aandacht, laat het panel verder groeien en zorgt voor doorontwikkeling van het ouderpanel. Op die manier draag je bij aan de zichtbaarheid van de mening van ouders én van Ouders & Onderwijs.

Daarbij horen de volgende werkzaamheden:

 • Je zorgt voor de jaarplanning en de uitvoering daarvan
 • Je stelt vragenlijsten op, voert het veldwerk uit en analyseert de resultaten
 • Je springt pro-actief in op actualiteiten en brengt deze in het ouderpanel in
 • Je brengt de onderzoeksresultaten onder de aandacht van pers, media, politiek en onderwijsveld
 • Je bent betrokken bij de verdere ontwikkeling van het ouderpanel
 • Je stelt het jaarlijkse rapport de Staat van de Ouder op
 • Je stelt een wervingsplan op en voert deze uit, samen met de collega’s uit het communicatieteam
 • Je onderhoudt contact met relevante samenwerkingspartijen

Wie ben jij?

De Coördinator Ouderpanel die we zoeken is analytisch, nauwkeurig en pro-actief. Je bent in staat je snel complexe onderwerpen eigen te maken en je werkt planmatig en zelfstandig. Je hebt een kritische blik en een flexibele werkhouding. Je weet collega’s op het goede moment aan te haken en bent oplossingsgericht. En je voelt je betrokken bij het thema onderwijs, bent alert op actualiteiten en kan je inleven in de wereld van ouders op en rond school.

Wat breng je mee?

 • Ervaring en affiniteit met het doen van onderzoek
 • Je kunt goed schrijven en ziet snel de rode draad en verbanden
 • Je hebt affiniteit met marketing en communicatie
 • Je hebt affiniteit met het thema onderwijs
 • Je kan je inleven in het perspectief van ouders en denkt vanuit deze invalshoek
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van onderwijs, sociale wetenschappen of communicatie

Waar kom je te werken?

Stichting Ouders & Onderwijs is een organisatie voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. We zijn een kleine organisatie die bestaat uit een enthousiast en toegewijd team. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en werkt in grote mate zelfstandig. Samen beschikken we over veel kennis en ervaring. We werken samen in een informele sfeer, met aandacht voor elkaar. Je komt te werken in team communicatie en ouderpanel.

Ons kantoor huist aan een mooie groene binnentuin, op 10 minuten lopen van Utrecht Centraal station. Verder behoort gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij jou?

Deze functie betreft een dienstverband van 32 uur. We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3500,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Het heeft de voorkeur als je op korte termijn beschikbaar bent.

Solliciteren

Zie jij jezelf helemaal als onze nieuwe Coördinator Ouderpanel? Mail dan je sollicitatie met motivatie en cv naar Miriam Adams (miriam.adams@oudersenonderwijs.nl). Voor vragen kun je terecht bij teammanager Lotte Cats (lotte.cats@oudersenonderwijs.nl of 088-6050101).

Ouders & Onderwijs vindt gelijke kansen en diversiteit belangrijk. We sporen dan ook iedereen aan om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.