Home > Nieuws > Nieuws > Vacature juridisch adviseur

Vacature juridisch adviseur.

4 november 2022 Nieuws

Ouders & Onderwijs is op zoek naar een juridisch adviseur. In die functie help je ouders met juridische vragen of complexe problemen. Ouders worden door jou deskundig geadviseerd en vinden bij jou een luisterend oor.

Je staat veelvuldig met ouders in contact en weet daarbij wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk. Ook help je mee met de belangenbehartiging namens ouders bij juridische vraagstukken. Je bent dus zowel praktisch bezig met het adviseren van ouders, maar je kunt jouw kennis ook vertalen naar juridische beleidsadviezen en standpunten. 

We zoeken een jurist die affiniteit en liefst ook concrete ervaring heeft met onderwijs. Onze ideale kandidaat heeft kennis van het civiele jeugdrecht en onderwijsrecht en ervaring met juridische dienstverlening. Je werkt samen met een collega-onderwijsjurist en bent het aanspreekpunt voor collega’s. Je werkt mee aan het juridisch perspectief bij beleidsstukken en geeft reacties op wetsvoorstellen. 

Wat wij vragen: 

  • Ouders krijgen bij jou voorrang én het voordeel van de twijfel. 
  • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit die invalshoek. 
  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening, of een academische opleiding Rechten. 
  • Je hebt kennis van het onderwijsrecht, het jeugdrecht en/of privacywetgeving. 
  • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt kennis van het onderwijssysteem. 
  • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende rechtsgebieden en soorten werkzaamheden. 
  • Je formuleert kort en bondig en bent gericht op het behalen van duidelijke doelen.  
  • Je bent integer en bezit analytische vaardigheden en oordeelsvorming. 

Wat wij bieden: 

We bieden een dienstverband van 24 uur. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met zicht op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3.800 bruto per maand op fulltime basis (36 uur p/w). Ons kantoor is gevestigd aan de Groenmarktstraat in Utrecht, maar deels vanuit huis werken is ook mogelijk. 

Over Ouders & Onderwijs 

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. We ondersteunen ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft. We vertegenwoordigen ouders richting de politiek, de onderwijssector en in de media. Via ons Landelijk Ouderpanel, waar meer dan 8.500 ouders bij aangesloten zijn, weten we wat er onder ouders speelt en leeft. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.oudersenonderwijs.nl 

Solliciteren 

Stuur vóór 1 december je sollicitatie met motivatie en cv naar Rianne Tigelaar. Haar e-mailadres is: rianne.tigelaar@oudersenonderwijs.nl Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 088-6050101.  

 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.