Home > Nieuws > Nieuws > Vacature: Online redacteur bij Ouders & Onderwijs

Vacature: Online redacteur bij Ouders & Onderwijs.

4 oktober 2023 Nieuws

Ben je gek op schrijven en voel je je betrokken bij het thema onderwijs? Weet jij hoe je ouders via (sociale) media kan bereiken? Wil je zelfstandig werken met veel eigen verantwoordelijkheid in een kleine organisatie met bevlogen collega’s? Dan zoeken we jou bij Stichting Ouders & Onderwijs!

Wat ga je doen?

Als online redacteur werk je binnen ons communicatieteam aan het zichtbaar maken van Ouders & Onderwijs in de (sociale) media en op onze website. Je zorgt ervoor dat ouders ons weten te vinden en dat wij veel ouders bereiken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor onze (online) communicatiekanalen. Daarbij horen de volgende werkzaamheden:

 • Je beheert en schrijft teksten voor onze website: je ontwikkelt kennisbankteksten met collega’s en zorgt ervoor dat het laatste nieuws altijd op onze website te vinden is.
 • Samen met onze communicatiemedewerker verzorg je onze nieuwsbrieven.
 • Je zorgt ervoor dat we altijd in de juiste toon naar buiten treden.
 • Je beheert onze sociale mediakanalen. Je plaatst en deelt berichten via onze Facebook, X/Twitter, LinkedIn en Instagram. Daarnaast reageer je op berichten en genereer je interactie met ouders.
 • Je bent betrokken bij de verdere ontwikkeling van onze communicatie.
 • Je volgt de actualiteiten in het onderwijs en de media en zorgt dat Ouders & Onderwijs daarop inhaakt.
 • Je onderhoudt contact met relevante samenwerkingspartijen op het gebied van communicatie.
 • Je redigeert brieven, documenten en andere teksten.

Wie ben jij?

De online redacteur die we zoeken is initiatiefrijk, nieuwsgierig en betrokken. Je kan in je werkzaamheden snel schakelen, hebt een flexibele werkhouding en bent oplossingsgericht. Je werkt zelfstandig, hebt een kritische blik en weet collega’s op het goede moment aan te haken. Je bent in staat je snel complexe onderwerpen eigen te maken, bent overtuigend en kan relevante onderwijsthema’s enthousiast onder de aandacht brengen. Teksten check je nauwkeurig en je kan je inleven in de wereld van ouders op en rond school.

Wat breng je mee?

 • Minimaal 1 jaar werkervaring in een communicatiefunctie
 • Je bent gewend te schrijven en redigeren. Met name voor de website, maar ook voor nieuwsbrieven en campagne-uitingen
 • Je hebt affiniteit met het thema onderwijs
 • Je hebt affiniteit met online communicatie en sociale media
 • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit deze invalshoek
 • Je hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding op het gebied van communicatie of vergelijkbaar

Waar kom je te werken?

Ouders & Onderwijs is een kleine organisatie die bestaat uit een enthousiast en toegewijd team. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en werkt in grote mate zelfstandig. Samen beschikken we over veel kennis en ervaring. We werken samen in een informele sfeer, met aandacht voor elkaar.

Ons kantoor huist aan een mooie groene binnentuin, op 10 minuten lopen van Utrecht Centraal station. Verder behoort gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden.

Waar kom je te werken?

Stichting Ouders & Onderwijs is een organisatie voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. We zijn een kleine organisatie die bestaat uit een enthousiast en toegewijd team. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en werkt in grote mate zelfstandig. Samen beschikken we over veel kennis en ervaring. We werken samen in een informele sfeer, met aandacht voor elkaar.

Ons kantoor huist aan een mooie groene binnentuin, op 10 minuten lopen van Utrecht Centraal station. Verder behoort gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij jou?

Deze functie betreft een dienstverband van 28-36 uur. We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3500,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Het heeft de voorkeur als je op korte termijn beschikbaar bent.

Solliciteren

Zie jij jezelf helemaal als onze nieuwe online redacteur? Mail dan je sollicitatie met motivatie en cv naar Miriam Adams (miriam.adams@oudersenonderwijs.nl). Voor vragen kun je terecht bij teammanager Lotte Cats (lotte.cats@oudersenonderwijs.nl of 088-6050101).

Ouders & Onderwijs vindt gelijke kansen en diversiteit belangrijk. We sporen dan ook iedereen aan om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.