Home > Nieuws > Nieuws > Vacature: Online Redacteur

Vacature: Online Redacteur.

26 april 2023 Nieuws

Ben jij altijd in de weer met social media en gek op schrijven? En heb je affiniteit met onderwijs? Stichting Ouders & Onderwijs zoekt een nieuwe collega. Als online redacteur werk je binnen ons communicatieteam aan het zichtbaar maken van Ouders & Onderwijs in de (sociale) media en op onze website. Je zorgt ervoor dat ouders ons weten te vinden en dat wij veel ouders bereiken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (ontwikkeling van) informatie op onze website.

Je hebt een zelfstandige rol, maar we verwachten ook dat je goed kan samenwerken. Ben jij beschikbaar voor minimaal vier dagen per week? Wellicht is dit jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen?

Als online redacteur ben je verantwoordelijk voor onze online communicatiekanalen en zorg je ervoor dat we altijd in de juiste toon naar buiten treden. Je beheert onze social media kanalen, en daaruit volgende interactie met onze doelgroep. Je volgt de actualiteiten in het onderwijs en de media en zorgt dat Ouders & Onderwijs daarop inhaakt. Samen met onze communicatiemedewerker verzorg je onze nieuwsbrieven. Daarnaast krijg je energie van het schrijven van (SEO-)teksten en het gestructureerd en overzichtelijk weergeven van belangrijke informatie en tips.

De online redacteur die we zoeken is nauwkeurig en neemt initiatief. Je kunt snel schakelen, bent nieuwsgierig en flexibel. Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken in een team.

Ouders & Onderwijs is een kleine organisatie die bestaat uit een enthousiast team. Er wordt samengewerkt in een informele sfeer. Elke collega heeft zijn of haar expertisegebied en samen beschikken we over veel kennis en toewijding. Ons kantoor huist aan een mooie groene binnentuin, op 10 minuten lopen van Utrecht Centraal station. Verder behoort gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden.

Wat wij zoeken:

  • Minimaal 1 jaar werkervaring in een communicatiefunctie
  • Je beschikt over een kritische blik
  • Je hebt affiniteit met onderwijs
  • Je bent in staat je snel complexe onderwerpen eigen te maken, bent overtuigend en initiatiefrijk en kan relevante onderwijsthema’s enthousiast over het voetlicht brengen
  • Je hebt affiniteit met online communicatie en sociale media
  • Je bent gewend te schrijven en redigeren. Met name voor de website, maar ook voor nieuwsbrieven en campagne-uitingen
  • Je spreekt de taal van ouders en denkt vanuit deze invalshoek
  • Je hebt een afgeronde mbo of hbo opleiding op het gebied van communicatie of vergelijkbaar

Wat bieden wij jou?

Deze functie betreft een dienstverband van 32-36 uur. We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met kans op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3200,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Het heeft de voorkeur als je op korte termijn beschikbaar bent.

Over Ouders & Onderwijs

Stichting Ouders & Onderwijs is een organisatie voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders & Onderwijs doet twee dingen: we helpen en vertegenwoordigen ouders. We helpen ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft. We vertegenwoordigen ouders richting de politiek, de onderwijssector en in de media. Via ons Landelijk Ouderpanel, waar meer dan 8600 ouders bij aangesloten zijn, weten we wat er onder ouders speelt en leeft.

Ouders & Onderwijs vindt gelijke kansen en diversiteit belangrijk. We selecteren sollicitanten op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst of handicap. We sporen dan ook iedereen aan om te reageren.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Mail dan vóór 15 mei 2023 je sollicitatie met motivatie en cv naar Lotte Cats (lotte.cats@oudersenonderwijs.nl). Voor vragen kun je bij haar terecht. Zij is telefonisch bereikbaar op 088-6050101.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.