Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Week Tegen Pesten 2019: Wees een held, met elkaar

Week Tegen Pesten 2019: Wees een held, met elkaar.

18 september 2019 Nieuws

Week Tegen Pesten 2019: Wees een held, met elkaar
Wees een held, met elkaar is het thema van de Week Tegen Pesten 2019. In de Week Tegen Pesten – van 23 tot en met 27 september 2019 - staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. De website www.weektegenpesten.com biedt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs informatie en gratis (les)materiaal. Initiatiefnemer Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten dit jaar samen met NPO Zapp en EO.

Wees een held, met elkaar

Het thema van dit jaar is gekozen vanuit de gedachte dat iedereen op school een bijdrage kan leveren aan het veiliger maken van een groep. Het hoeven geen grote (helden)daden te zijn. Door iets kleins te doen kun je ook helpen om pesten tegen te gaan. De nadruk ligt dit jaar op samenwerking; zorg met elkaar voor een goede sfeer in de klas zodat er minder behoefte ontstaat om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen

Doet de school van uw kind ook mee met de Week Tegen Pesten?

Doe mee met de Week Tegen Pesten en bestel de gratis poster ‘Wij doen mee!’
Hang hem op in school zodat iedereen ziet dat jullie meedoen én werk maken van het voorkomen en aanpakken van pesten. Klik hier voor bestanden om de poster zelf te printen

Pesten aanpakken

Scholen moeten pesten tegengaan en zorgen voor een veilige school. Hoe ze dit doen, mogen scholen zelf bepalen. Als uw kind gepest wordt mag u van de school verwachten dat zij actie ondernemen. Ook zelf kunt u een aantal dingen doen om het pesten op school aan te pakken en ondersteuning voor uw kind te organiseren. Meer informatie hierover leest u hier.

 

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Week Tegen Pesten: vertrouwen in de leerkracht

Dit jaar staat de Week Tegen Pesten in het teken van het vertrouwen in de leerkracht. Ouders erkennen het belang van de rol die de leerkracht speelt bij pesten. Wij roepen leerkrachten en scholen daarom op om ouders meer te betrekken bij de aanpak van pesten op school.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.