Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Scholen dicht in strijd tegen Corona

Scholen dicht in strijd tegen Corona.

15 maart 2020 Nieuws

De scholen en kinderopvangcentra sluiten hun deuren tot en met 6 april. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in cruciale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld.

Het hele onderwijs komt stil te liggen. Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen gaan allemaal dicht tot en met 6 april. Dit is besloten door het kabinet. Eerder vanmiddag waren er al besprekingen tussen de scholen, het ministerie van OCW en tussen het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid en de medisch specialisten.

De medisch specialisten riepen gisteren al op tot de verregaande maatregel van het sluiten van scholen. Volgens de specialisten worden kinderen en jongeren weliswaar niet zo ziek van corona, maar kunnen ze het virus wel degelijk verspreiden. Het kabinet ging tot nu uit van het advies van het RIVM om de scholen open te houden.

Veel onrust bij ouders

Naast de oproep van de medisch specialisten werd de politieke druk om harde maatregelen te treffen steeds groter. Regeringspartij D66 riep eerder vandaag het kabinet al op om te luisteren naar de onrust onder ouders van schoolgaande kinderen.

Tot nu toe was het argument tegen scholensluiting dat de ouders dan niet naar hun werk kunnen, omdat ze op hun kinderen moeten passen. Vooral voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en andere cruciale beroepen is dat ongewenst. De brancheorganisatie voor de kinderopvang heeft nu toegezegd dat voor kinderen van deze ouders opvang komt, zodat ze aan het werk kunnen blijven.

Hoe nu verder?

De komende tijd wordt er in de provincie Noord-Brabant een onderzoek gedaan naar de besmettingsrisico’s onder jongeren. De uitkomsten daarvan zijn bepalend voor de vraag of de maatregelen ook na 6 april gehandhaafd blijven. Als het met deze maatregelen toch niet lukt om het virus in te dammen, sluit het kabinet nieuwe maatregelen niet uit. “Ik weet zeker dat we nog niet de laatste maatregel hebben genomen”, zei minister Bruins.

Bron: NOS Nieuws

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: scholen dicht, wat nu?

Scholen dicht tot en met 28 april. Wat betekent dit voor ouders? Hoe zit het met kinderopvang en de gevolgen door het afblazen van de eindtoets? Dit roept bij ouders vanzelfsprekend veel vragen op. De antwoorden op veelgestelde vragen leest u hier.

Lees meer

Neem contact met ons op

Het adviespunt is bereikbaar voor al uw vragen.