Doe mee en geef ouders een stem!

Laat via het Landelijk Ouderpanel uw stem horen en maak het verschil!

Home > Landelijk Ouderpanel > Algemene informatie

Algemene informatie

Waarom een ouderpanel?

Het Landelijk Ouderpanel brengt de ervaringen, meningen, wensen en behoeften van ouders over opvoeden en onderwijs in kaart. Met de uitkomsten verbeteren we de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Daarnaast komen we op voor de belangen van ouders in het onderwijsveld, de overheid en politiek Den Haag.

Hoe werkt het?

Ouders die deelnemen aan het Landelijk Ouderpanel ontvangen een aantal keer per jaar een uitnodiging via e-mail om mee te doen aan een online onderzoek over opvoeden of onderwijs. Hoe vaak u wordt uitgenodigd, hangt af van uw gezinssituatie. Een vragenlijst die betrekking heeft op pubers, sturen wij bijvoorbeeld niet naar ouders met jonge kinderen. Het invullen van de vragenlijst kost gemiddeld 5 minuten per onderzoek. Per onderzoek beslist u zelf of u interesse heeft om deel te nemen. Er is geen enkele verplichting om de vragenlijst in te vullen en u kunt zich op elk moment uitschrijven voor het Landelijk Ouderpanel.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De onderzoeksresultaten worden gebruikt om ouders nog beter te kunnen informeren. Daarnaast nemen we de beschikbare informatie mee in gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek. Eén keer per kwartaal ontvangt u een nieuwsbrief met de resultaten van de onderzoeken en wat Ouders & Onderwijs (en professionals, overheid en politiek) daarmee gedaan heeft. Zo blijft u op de hoogte van wat er met uw mening gebeurt.

Doe mee!

Wilt u ook meepraten met het Landelijk Ouderpanel? Vul dan nu via deze link uw e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. Binnen een aantal minuten ontvangt u een bevestigingsemail met een link. Hier kunt u enkele gegevens over uw gezinssituatie invullen. U ontvangt dan vanzelf een eerste uitnodiging om mee te doen aan een peiling of onderzoek

Het Landelijk Ouderpanel is een initiatief van Ouders & onderwijs