Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
april 14, 2021 4:43 pm

Geen reparatie maar renovatie. Conclusies uit de Staat van het Onderwijs

Het Nederlandse onderwijs moet na de coronapandemie niet worden gerepareerd maar gerenoveerd. Daartoe roept de Onderwijsinspectie op in het jaarlijkse onderzoek De Staat van het Onderwijs. Het rapport werd woensdagochtend overhandigd aan de demissionaire minister Arie Slob en staatssecretaris Van Engelshoven in het Onderwijsmuseum te Dordrecht.

Lees meer
Nieuws
april 14, 2021 9:40 am

Ouders willen kleinere klassen

Ouders willen massaal kleinere klassen. Grote klassen gaan volgens ouders ten koste van de onderwijskwaliteit. Bovendien gaan hun kinderen met minder plezier naar school en voelen ze zich minder veilig in een grote klas. Dit is een van de conclusies uit de Staat van de Ouder dit jaar op basis van onderzoek onder ouders.

Lees meer
Nieuws
april 13, 2021 7:02 pm

Buitenschoolse opvang weer open

Vanaf aanstaande maandag 19 april gaat de buitenschoolse opvang (BSO) weer open. Er gelden dezelfde regels als op scholen. Dat betekent onder meer dat een hele klas of groep in quarantaine gaat bij een besmetting. Demissionair premier Rutte en minister De Jonge maakten het bekend tijdens de persconferentie.

Lees meer
Nieuws
april 8, 2021 3:20 pm

De Staat van de Ouder 2021 komt eraan!

Hoe vinden ouders dat het onderwijs ervoor staat? Welke invloed heeft corona volgens ouders op het onderwijs? En hoe denken ouders over de grootte van de klassen? Over deze en andere onderwerpen leest u volgende week meer in de nieuwe Staat van de Ouder.

Lees meer
Nieuws
april 1, 2021 5:28 pm

Testen op middelbare scholen vanaf half april

Op alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs wordt het vanaf 12 april mogelijk om leerlingen en onderwijspersoneel te testen op het coronavirus. Dit kan als een besmetting met het coronavirus op school bekend is. Het gebruik van de zelftest is altijd vrijwillig. Dit schreef minister Slob donderdag in een brief aan de scholen.

Lees meer
Nieuws
maart 30, 2021 5:12 pm

Aanmeldprocedure middelbare scholen

Voor leerlingen in groep 8 is het een spannende periode. Ze krijgen de komende tijd te horen op welke middelbare school ze toegelaten worden. Maar hoe zit het met de aanmeldprocedure? En wat is het verschil tussen de regionale en die van de school?

Lees meer
Nieuws
maart 24, 2021 5:53 pm

Vraag & antwoord: Nationaal Programma Onderwijs

Eerder dit jaar werd het herstelplan voor het onderwijs gelanceerd. Het zogenaamde Nationaal Programma Onderwijs moet ervoor zorgen dat studievertragingen in deze coronaperiode beter worden opvangen. Om meer duidelijkheid te geven over de concrete invulling van het plan hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij gezet.

Lees meer
Nieuws
maart 24, 2021 4:26 pm

Gespreid examen doen? Geef het door vóór 23 april

Het centraal eindexamen gaat dit jaar met enkele aanpassingen door. Een ervan is dat leerlingen kunnen kiezen om hun examens over de verschillende tijdvakken te spreiden. Als uw kind hiervan gebruik maakt, dan moet dit vóór 23 april bij de school bekend zijn.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.