Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
april 28, 2021 3:59 pm

Oudergesprek belangrijk bij schoolverzuim

Ouders vinden een gesprek met school belangrijk als hun kind verzuimt. Zij willen daarbij graag als gelijkwaardige partner worden behandeld en vinden het belangrijk dat ook het kind aanwezig is. Dit blijkt uit een onderzoek van Ouders & Onderwijs in samenwerking met Ingrado (vereniging voor leerplicht en RMC) naar de betrokkenheid van ouders bij het verzuimbeleid van scholen.

Lees meer
Nieuws
april 27, 2021 2:52 pm

Testbereidheid onder ouders beperkt

Ondanks toenemende zorgen over coronabesmetting op school is een kwart van de ouders bij een positief coronageval in de klas niet bereid hun kind te laten testen. Zij kiezen liever voor een quarantaine van 10 dagen. Nog eens 24% wil alleen laten testen als het kind klachten heeft. De testbereidheid van ouders is dus beperkt. Deze cijfers komen uit een onderzoek van Ouders & Onderwijs onder ouders van kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Lees meer
Nieuws
april 22, 2021 2:48 pm

Gesprekswijzer impact corona

In het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is afgesproken dat scholen in kaart brengen welke gevolgen corona heeft voor het onderwijs van hun leerlingen. Om ouders daarbij te betrekken heeft Ouders & Onderwijs samen met andere organisaties een gesprekswijzer ontwikkeld.

Lees meer
Nieuws
april 19, 2021 1:04 pm

Voorkomen van onterechte VT-meldingen

Scholen hebben een belangrijke taak bij het signaleren en melden van kindermishandeling. In het nieuw ontwikkelde Handelingskader kindermishandeling en huiselijk geweld voor het onderwijs staat precies aangegeven wat de rol van de school is.

Lees meer
Nieuws
april 14, 2021 4:43 pm

Geen reparatie maar renovatie. Conclusies uit de Staat van het Onderwijs

Het Nederlandse onderwijs moet na de coronapandemie niet worden gerepareerd maar gerenoveerd. Daartoe roept de Onderwijsinspectie op in het jaarlijkse onderzoek De Staat van het Onderwijs. Het rapport werd woensdagochtend overhandigd aan de demissionaire minister Arie Slob en staatssecretaris Van Engelshoven in het Onderwijsmuseum te Dordrecht.

Lees meer
Nieuws
april 14, 2021 9:40 am

Ouders willen kleinere klassen

Ouders willen massaal kleinere klassen. Grote klassen gaan volgens ouders ten koste van de onderwijskwaliteit. Bovendien gaan hun kinderen met minder plezier naar school en voelen ze zich minder veilig in een grote klas. Dit is een van de conclusies uit de Staat van de Ouder dit jaar op basis van onderzoek onder ouders.

Lees meer
Nieuws
april 13, 2021 7:02 pm

Buitenschoolse opvang weer open

Vanaf aanstaande maandag 19 april gaat de buitenschoolse opvang (BSO) weer open. Er gelden dezelfde regels als op scholen. Dat betekent onder meer dat een hele klas of groep in quarantaine gaat bij een besmetting. Demissionair premier Rutte en minister De Jonge maakten het bekend tijdens de persconferentie.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.