Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
november 25, 2020 6:55 pm

Maar liefst 12 moties over passend onderwijs aangenomen

Tijdens het debat over passend onderwijs in de Tweede Kamer werden 13 moties ingediend om de verbeterplannen van minister Slob verder aan te scherpen. Het was daarom afgelopen dinsdag spannend tijdens de stemmingen over deze moties. Van de 13 moties werden er maar liefst 12 aangenomen, waaronder de moties waarvoor Ouders & Onderwijs zich met andere ouderorganisaties hard maakte in de Tweede Kamer.

Lees meer
Nieuws
november 18, 2020 4:51 pm

Steun plannen minister voor passend onderwijs

Deze week debatteerden kamerleden met minister Slob over de evaluatie passend onderwijs. De minister kreeg brede steun voor zijn verbeteraanpak. Daarin staan veel door ouders voorgedagen ideeën. Zo komt er in ieder samenwerkingsverband een steunpunt voor ouders, gaat de minister leerrecht vastleggen en komt er meer toezicht op de samenwerkingsverbanden.

Lees meer
Nieuws
november 16, 2020 3:02 pm

Vacature lid Raad van Toezicht, tevens voorzitter auditcommissie

Ouders & Onderwijs kent een bestuursmodel met een Raad van Toezicht, een directeur-bestuurder en een Ouderadviesraad. De Raad van Toezicht telt vijf leden. De vacature in de Raad van Toezicht ontstaat door het aflopen van de termijn van een van de huidige leden. Het betreft het lid dat eveneens voorzitter is van de auditcommissie. Daarom zoeken we een kandidaat die ervaring en affiniteit heeft met financiën en verantwoording.

Lees meer
Nieuws
november 11, 2020 9:01 am

Vacature Communicatiemanager

Ben jij een communicatiemanager met affiniteit met onderwijs? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega met minimaal vijf jaar ervaring. Je hebt een strategische rol, maar er wordt ook van je verwacht dat je zelf je handen uit de mouwen steekt. Ben jij beschikbaar voor vier dagen per week en toe aan de volgende stap? Wellicht is dit jouw nieuwe uitdaging!

Lees meer
Nieuws
november 10, 2020 9:14 am

Kamerdebat over toekomst passend onderwijs

Op 16 november aanstaande praat minister Slob met de Tweede Kamer over passend onderwijs. Ter voorbereiding schreven Ouders & Onderwijs , Balans en Ieder(in), met steun van een grote groep ouderorganisaties een brief. Daarin roepen zij de minister en de Tweede Kamer op om stappen te zetten zodat passend onderwijs echt passend is.

Lees meer
Nieuws
november 6, 2020 10:52 am

Op naar gespecialiseerd voortgezet onderwijs

Voortgezet speciaal onderwijs (VSO) is óók voortgezet onderwijs! Toch valt het onder het basisonderwijs, waardoor de leerling geen volwaardig voortgezet onderwijs kan krijgen. Actiegroep ‘Van VSO naar GVO’ wil dat er voortaan gesproken wordt van ‘gespecialiseerd voortgezet onderwijs’ en dat het voortaan ondergebracht wordt onder dat waar het écht bij hoort: het voortgezet onderwijs.

Lees meer
Nieuws
november 4, 2020 1:56 pm

Mogelijk regionale sluiting van scholen

Scholen blijven vooralsnog open. Maar het blijft mogelijk dat het sluiten van scholen regionaal wél nodig is. Dat bleek uit de persconferentie dinsdagavond van het kabinet over de coronamaatregelen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.