Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
juni 18, 2021 7:23 pm

Versoepelingen in coronabeleid op school

De coronabesmettingen nemen af en daarom is er ook op school veel ruimte voor versoepelingen. Zo hoeven leerlingen niet meer in vaste groepen te werken (cohortering) en zijn activiteiten met ouders toegestaan. Dat kondigde het kabinet aan in een persconferentie vrijdagavond.

Lees meer
Nieuws
juni 18, 2021 6:00 pm

Vraag & antwoord: Versoepelingen coronabeleid op scholen, wat betekent dit?

Er zijn versoepelingen in het coronabeleid op scholen. Zo hoeven leerlingen niet meer in vaste groepen te werken (cohortering) en zijn activiteiten met ouders toegestaan. Middelbare scholen waren eerder weer volledig open gegaan. Dat geldt ook voor buitenschoolse opvang, kinderopvang, basisscholen, speciaal onderwijs, voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo's.

Lees meer
Nieuws
juni 18, 2021 4:04 pm

Debat Tweede Kamer TLV-fraude tyltylschool Maasgouw

Op 17 juni debatteerde de Tweede kamer over de vermeende TLV-fraude op tyltylschool Maasgouw in Limburg. Er volgden een aantal moties die aanstaande dinsdag in stemming worden gebracht. Het samenwerkingsverband heeft onterecht geld naar zich toegetrokken. Ouders draaiden op voor de kosten. In dit bericht delen we onze zorgen en standpunten over deze casus. 

Lees meer
Nieuws
juni 17, 2021 11:14 am

Doe mee! Onderzoek onder (G)MR-leden over NP Onderwijs

Ben jij lid van de MR of GMR? Weet je dat de (G)MR namens ouders mag meebeslissen over de besteding van het geld van het Nationaal Programma Onderwijs op school? Ouders & Onderwijs, VOO en LAKS willen graag weten of en hoe jij als (G)MR-lid betrokken bent bij de planvorming. Doe mee met onze korte peiling.

Lees meer
Nieuws
juni 15, 2021 6:02 pm

Kamer akkoord met NP Onderwijs

De Tweede Kamer stemde vandaag in met het Nationaal Programma Onderwijs, maar wil een aantal dingen anders. Drie punten springen er voor ouders uit. Demissionair minister Slob de Kamer stuurt voor het zomerreces (9 juli) nog een brief over de inzet van extra middelen uit het NP Onderwijs voor thuiszitters. Tot die tijd houdt Kwint (SP) zijn motie aan. Bovendien wordt de rol van ouders bij de NPO-plannen als belangrijk gezien. Ten slotte kan het NP Onderwijs worden verlengd als tussentijds blijkt dat dit nodig is.

Lees meer
Nieuws
juni 15, 2021 2:32 pm

Kritiek op Wet bestuurlijke harmonisatie beroepsonderwijs

De Tweede Kamer debatteert deze week over het Wetsvoorstel bestuurlijke harmonisatie beroepsonderwijs. Bij de totstandkoming waren helaas geen ouderorganisaties, vakbonden of leerlingenorganisaties betrokken. Samen met andere organisaties stuurde Ouders & Onderwijs over deze onwenselijke gang van zaken een brief naar Den Haag.

Lees meer
Nieuws
juni 14, 2021 2:18 pm

Terugblik gespreksavond over hoorrecht

Op dinsdag 1 juni jl. heeft Ouders en Onderwijs samen met het ministerie van OCW een gespreksavond met ouders georganiseerd over hoorrecht. Dat betekent dat de leerling inspraak heeft in het gesprek over zijn/haar behoefte. Voor een passende ondersteuning op school is dat recht heel belangrijk. Want zijn/haar mening telt mee bij de beslissingen over de ondersteuning.

Lees meer
Nieuws
juni 8, 2021 11:13 am

Vlagdag voor geslaagden

Middelbare scholieren vieren met een vlagdag dat ze geslaagd zijn. Maar hoe zit dat met geslaagde staatsexamenkandidaten? De vlagdag voor geslaagde staatsexamenkandidaten is 9 juli.

Lees meer
Nieuws
juni 6, 2021 5:15 pm

Aandachtspunten voor het NP Onderwijs-debat

Maandag 7 juni vond in de Tweede Kamer het debat plaats over de invulling van het Nationaal Programma Onderwijs (NP Onderwijs). Ouders & Onderwijs is positief over het bedrag van 5,8 miljard euro dat bestemd is voor het onderwijs, maar heeft een paar aandachtspunten. Zo zien we meer in structurele investeringen om het lerarentekort aan te pakken. En zou er meer aandacht mogen zijn voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte en thuiszitters.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.