Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
oktober 7, 2021 10:00 am

Pak de (te) lange reistijd aan

Ouders & Onderwijs vindt dat de lange reistijd voor kinderen in het speciaal onderwijs moet worden aangepakt. Onze directeur Lobke Vlaming riep daartoe gisteren op in verschillende media, waaronder het Radio-1-Journaal, Hart van Nederland en NOS-Jeugdjournaal. 'Het regent klachten en we krijgen hier uit het hele land signalen over, 'aldus Vlaming.

Lees meer
Nieuws
september 30, 2021 1:57 pm

Capaciteitentoets om juiste niveau te bepalen

Middelbare scholen hebben de mogelijkheid om een capaciteitentoets af te nemen bij leerlingen in leerjaar één of twee. Basisschoolleerlingen maakten in het schooljaar 2019-20 geen eindtoets en er vielen door corona veel lessen uit. Daardoor is het de vraag of elke leerling op het juist niveau zit. Deze capaciteitentoets kan dat corrigeren.

Lees meer
Nieuws
september 27, 2021 1:07 pm

Lange reistijd voor veel leerlingen op speciaal onderwijs

Leerlingen op het speciaal onderwijs zijn vaak veel tijd kwijt om op school te komen. Een reistijd langer dan een uur is geen uitzondering. ‘Veel kinderen hebben al een dag erop zitten als ze op school aankomen’ zei onze directeur Lobke Vlaming in het Radio-1-journaal maandagochtend.

Lees meer
Nieuws
september 22, 2021 10:23 am

Vacature: 2 leden Raad van Toezicht

Ouders & Onderwijs zoekt twee leden voor de Raad van Toezicht. Als lid houd je onder meer toezicht op de verwezenlijking van de doelen van de stichting, het functioneren van de directeur-bestuurder en op de integriteit en kwaliteit van de financiële verslaggeving.

Lees meer
Nieuws
september 21, 2021 4:28 pm

Onderwijsplannen in de Troonrede

Het is de derde dinsdag in september. Het kabinet is demissionair en daarom zijn er deze Prinsjesdag geen nieuwe onderwijsplannen te verwachten. In de Troonrede ging het vooral over het NP Onderwijs: de 8,5 miljard euro die wordt uitgegeven voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na de coronaperiode.

Lees meer
Nieuws
september 20, 2021 11:35 am

Informatievoorziening (G)MR-ouders over NP Onderwijs kan beter

De overheid trok met het NP Onderwijs 8,5 miljard euro uit voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na de coronaperiode. In veruit de meeste gevallen praat de (G)MR van school mee over de besteding van deze gelden. Toch heeft bijna een derde van de ouders niet genoeg informatie om dit goed te kunnen doen. Dat blijkt uit onderzoek onder (G)MR-ouders via het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.