Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
augustus 4, 2022 11:04 am

Vacature: lid Raad van Toezicht

Ouders & Onderwijs zoekt een lid voor de Raad van Toezicht. Als lid houd je onder meer toezicht op de verwezenlijking van de doelen van de stichting, het functioneren van de directeur-bestuurder en op de integriteit en kwaliteit van de financiële verslaggeving.

Lees meer
Nieuws
juli 20, 2022 8:30 am

Zomervakantie Ouders & Onderwijs

Ook voor Ouders & Onderwijs is het zomervakantie. Vanaf maandag 25 juli tot maandag 15 augustus zijn wij telefonisch en op WhatsApp niet bereikbaar. Heb je toch een dringende vraag? Daarvoor zijn we per e-mail bereikbaar.

Lees meer
Blog
juli 13, 2022 10:21 am

Help, mijn kind blijft zitten! Wat te doen?

Het einde van het schooljaar nadert. Net als andere jaren krijgen we bij het Adviespunt veel vragen over overgaan en zittenblijven. Gaat je zoon of dochter over of niet? Of stapt hij of zij over naar een andere school? En wat als je het niet eens bent met de beslissing van school? Wat zijn de opties?

Lees meer
Nieuws
juli 7, 2022 11:33 am

Scenario’s om onderwijs zo lang mogelijk open te houden

Mocht het coronavirus straks weer opleven, dan moeten scholen en kinderopvang zo lang mogelijk open kunnen blijven. Dat is het uitgangspunt van het kabinet en verwerkt in sectorplannen voor onderwijs en kinderopvang. In het sectorplan staan vier fases met maatregelen voor scholen en kinderopvang om besmettingen te beperken

Lees meer
Nieuws
juli 7, 2022 6:00 am

Ouders willen 3 of 4 snipperdagen per schooljaar

Volgens ouders is er weinig mis met hoe de schoolvakanties en vrije dagen geregeld zijn in Nederland. Toch leeft bij veel ouders ook de behoefte om iets flexibeler met vrije dagen om te gaan. Drie of vier snipperdagen per jaar zou daarvoor al voldoende zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder ouders in het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws
juli 6, 2022 1:13 pm

Tweede Kamer stemt voor minimale stagevergoeding

Afgelopen dinsdag stemde de Tweede Kamer in met de motie die een minimale stagevergoeding voor alle studenten regelt. Veel studenten ontvangen op dit moment geen eerlijke of helemaal geen vergoeding voor het werk dat ze tijdens hun stage doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil daar nu een einde aan maken en stemde voor een motie van Lisa Westerveld (GroenLinks).

Lees meer
Nieuws
juli 4, 2022 2:26 pm

Vakantie? Niet voor leerlingen zonder onderwijsplek

De vakantie staat voor de deur. De meeste lessen zijn geleerd, de rapporten besproken en uitgedeeld. En leerlingen weten precies in welke klas ze volgend schooljaar beginnen. Of toch niet? Bij Ouders & Onderwijs spreken we veel ouders die nog geen duidelijkheid hebben over waar hun kind na de zomervakantie terecht kan.

Lees meer
Nieuws
juni 30, 2022 2:20 pm

Doe mee met de Monitor passend onderwijs

We willen van betrokken ouders weten hoe zij denken over passend onderwijs. Ouders & Onderwijs is namelijk intensief betrokken bij de verbeteraanpak en hoort graag van ouders over ervaringen, wensen en behoeften. We roepen ouders daarom op mee te doen met ons onderzoek Monitor passend onderwijs.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.