Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
januari 24, 2022 2:43 pm

Tips voor het gesprek op school.

Soms kan het lastig zijn om gesprek aan te gaan met school. Om ouders daarbij te ondersteunen hebben het NJi, Balans en Ouders & Onderwijs gesprekskaarten vol handige tips ontwikkeld. Ouders kunnen deze Toolkit Samen voor het kind gratis aanvragen.

Lees meer
Nieuws
januari 18, 2022 5:27 pm

Leerlingen welkom voor kennismakings-activiteiten

In januari en februari zijn er traditiegetrouw open dagen waarop leerlingen zich kunnen oriënteren op een nieuwe school of vervolgstudie. Ondanks de coronamaatregelen zijn leerlingen welkom om de kennismakingsactiviteiten op de scholen bij te wonen.

Lees meer
Nieuws
januari 3, 2022 3:30 pm

Scholen weer open op 10 januari

Op 10 januari mogen basisscholen en middelbare scholen weer open. Ook de opvangcentra gaan weer open. Mbo-scholen en hogescholen blijven voorlopig nog dicht. Dat heeft demissionair minister Arie Slob zojuist gezegd.

Lees meer
Nieuws
december 23, 2021 1:54 pm

Ingewikkelde overstap naar middelbare school

Heeft je kind extra ondersteuning op school nodig dan is de overstap naar de middelbare school ingewikkelder. Dat bleek ook weer uit ons onderzoek onder ouders. De keuze aan scholen is beperkter, het is vaak moeilijk om te weten of een school passend is en de overgang zelf vraagt meer aandacht.

Lees meer
Nieuws
december 22, 2021 5:15 pm

Minister Arie Slob zwaait af

Met de komst van een nieuw kabinet zwaait Arie Slob af als minister van Onderwijs. Vandaag maakte hij bekend dat hij niet terug zal keren als bewindspersoon. We kijken ondanks een onstuimige periode voor het onderwijs terug op een prettige samenwerking.

Lees meer
Nieuws
december 22, 2021 1:55 pm

Voortgang verbeteraanpak passend onderwijs

Om het onderwijs nog inclusiever te maken, kwam er eind 2020 een verbeteraanpak passend onderwijs. Daarin staan 25 maatregelen om de positie van kinderen die op school extra ondersteuning nodig hebben te verbeteren. We zijn nu een jaar verder en uit de voortgangsrapportage die vorige week verscheen blijkt dat er nog veel te doen is.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.