Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
juni 21, 2022 4:35 pm

6 tips voor een cadeau voor de leraar

Het einde van het schooljaar nadert en daarmee de onvermijdelijke vraag voor iedere basisschoolouder: wat te geven aan de juf of meester? Op veel scholen is dit traditie, maar wat geef je? Koop je een cadeau, of wordt het een knutsel? Moet je überhaupt wel iets geven? En hoeveel geef je eraan uit?

Lees meer
Nieuws
juni 14, 2022 10:20 am

Informatieve brochures over passend onderwijs

Ieder kind is anders. De één zal de lessen op school goed kunnen volgen, de ander heeft wat extra hulp nodig. Dat kan in de vorm van extra uitleg, lesstof of op een andere speciale school. In een notendop de kern van passend onderwijs. De Rijksoverheid heeft twee informatieve brochures online gezet met meer uitleg.

Lees meer
Nieuws
juni 9, 2022 11:09 am

Streep door extra lange kerstvakantie

Er komt geen extra lange kerstvakantie en de zomervakantie wordt niet verkort. De kerstvakantie op de basis- en middelbare scholen blijft dus twee weken, terwijl de lengte van de zomervakantie 6 weken blijft. Dit maakten ministers Kuipers van Volksgezondheid en Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs deze week bekend.

Lees meer
Nieuws
juni 9, 2022 9:00 am

Vlagdagen examenkandidaten

Het is vandaag een spannende dag. Leerlingen van het vmbo (theoretische en gemengde leerweg), havo en vwo krijgen de uitslag van het centraal schriftelijk examen. Als ze geslaagd zijn, kan natuurlijk de vlag uit! Leerlingen van het vmbo-kader en -basis moeten nog even wachten en horen op woensdag 15 juni of ze geslaagd zijn.

Lees meer
Nieuws
juni 7, 2022 4:44 pm

Handboek voor extra ondersteuning op mbo-school

Op welke manieren kan een mbo-school studenten met een extra ondersteuningsbehoefte nog beter begeleiden? Antwoorden zijn te vinden in het net verschenen handboek beroepspraktijkvorming (BPV). Het biedt informatie, overzichten, tips en handreikingen voor de begeleiding voor, tijdens en na de BPV.

Lees meer
Nieuws
juni 2, 2022 2:02 pm

Onderzoek naar extra hulp voor ouders

Het laatste dat je als ouder wilt is dat je er alleen voor komt te staan. Niet zo vreemd dus dat voor ouders met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben alle hulp nuttig is. Oudervereniging Balans liet onderzoek doen naar een buddysysteem voor deze ouders. Het idee is dat zo’n buddy met de ouders meedenkt om te komen tot een goede samenwerking met school.

Lees meer
Nieuws
juni 1, 2022 10:09 am

Discussie vrijwillige ouderbijdrage: Nieuwe wegen om wat te doen aan kansenongelijkheid

Er is volop debat over de vrijwillige ouderbijdrage. Sinds vorig jaar is bij wet geregeld dat kinderen nooit mogen worden uitgesloten van activiteiten zoals schoolreisjes, ook niet als ouders de bijdrage niet kunnen of willen betalen. Maar wat als het aandeel ouders dat niet betaalt zo hoog is dat door geldgebrek extra activiteiten niet meer mogelijk zijn? Dan gaan misschien kampen en schoolreisjes niet meer door. Dit lijkt vooral voor te komen op scholen waar kinderen op zitten met ouders die minder geld hebben.

Lees meer
Nieuws
mei 19, 2022 10:27 am

Interview De Staat van de Ouder 2022: Een andere overstap dan anders

Inmiddels heeft de zoon (12) van Isolde Brasz het naar zijn zin op een school voor 10-14-onderwijs. De weg ernaar toe ging alleen niet vanzelf. Sterker nog, het was een behoorlijk heftige periode. Na een voorval op de basisschool was hij enige tijd thuiszitter en werd zijn moeder geconfronteerd met een Veilig Thuis-melding

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.