Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
september 6, 2021 7:29 pm

Advies OMT: Versoepel quarantaineregels basisonderwijs

Het OMT adviseert het ministerie om de quarantaineregels op basisscholen na 20 september te versoepelen. Het zou dan niet langer noodzakelijk zijn om bij besmetting een hele klas naar huis te sturen. Voor ouders betekent het ze niet langer onverwacht hun kinderen moeten opvangen en begeleiden om op afstand lessen te volgen.

Lees meer
Nieuws
september 2, 2021 2:22 pm

Wat is jouw mening over inclusief onderwijs?

Bij ouders leven veel vragen en twijfels over inclusief onderwijs. Daarom organiseren Balans, Ieder(in) en Ouders & Onderwijs een informatieve online bijeenkomst voor ouders over dit onderwerp. De bijeenkomst is op woensdag 29 september van 20.00 – 21.30 uur, midden in de Week van Inclusief Onderwijs.

Lees meer
Blog
augustus 31, 2021 3:40 pm

Ervaring van Willem met schoolkosten en ouderbijdrage: ‘Scholen moeten zichzelf afvragen wat extra is’

Willem (37 jaar) is vader van drie kinderen (6, 4 en 2 jaar). Hij is lid van de MR op de basisschool van zijn oudste twee kinderen. Willem werkt voor een organisatie die via scholen laptops levert aan ouders van middelbare scholieren. Daardoor heeft hij veel contact met middelbare scholen en ouders. Hij hoort regelmatig schrijnende verhalen van ouders die een laptop niet, of moeilijk kunnen betalen. Bovendien ziet hij enorme verschillen tussen scholen in de laptopregeling voor ouders en leerlingen.

Lees meer
Nieuws
augustus 26, 2021 4:36 pm

Campagne ‘Schoolkosten: wie betaalt wat?’

Op zaterdag 28 augustus start onze campagne ‘Schoolkosten: wie betaalt wat?’ Het consumentenprogramma ‘Kassa’ geeft hiervoor het startschot. Veel ouders vragen zich af: wie moet deze kosten betalen? Welke schoolkosten zijn voor de school en welke voor ons als ouders? Waarom loopt de hoogte van de ouderbijdrage zo uiteen op de verschillende scholen? En hoe vrijwillig is die ouderbijdrage eigenlijk?

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.