Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
juli 28, 2021 10:00 am

Inzet gelden NP Onderwijs voor thuiszitters moet anders

De manier waarop de gelden van het NP Onderwijs voor thuiszitters worden ingezet moet anders. Het plan is er nu op gericht om thuiszitters terug naar school te krijgen. En niet op praktische ondersteuning om bijvoorbeeld afstandsonderwijs te volgen zoals ouders aangeven.

Lees meer
Nieuws
juli 27, 2021 11:23 am

Vacature Adviseur mbo

Ouders & Onderwijs heeft een vacature voor een adviseur mbo. Je zorgt er als adviseur mbo onder meer voor dat ouders met kinderen op het mbo alle informatie die ze nodig hebben bij ons kunnen vinden.

Lees meer
Nieuws
juli 22, 2021 12:23 pm

Zomervakantie Ouders & Onderwijs

Ook voor Ouders & Onderwijs is het kort zomervakantie. Van 26 juli tot en met 13 augustus zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Berichten die per e-mail bij ons binnenkomen worden vanaf 16 augustus weer beantwoord.

Lees meer
Blog
juli 21, 2021 10:06 pm

Kamerleden en onderwijs: Stephan van Baarle, Nilüfer Gündoğan en Roelof Bisschop

Wie houden zich in Den Haag met het onderwijs bezig? Wie strijdt voor beter passend onderwijs of maakt zich druk om het lerarentekort? Deze keer stellen drie Kamerleden zich aan u voor. Wat zijn hun plannen voor het onderwijs de komende jaren? Sommige gezichten zijn bekend, andere zijn nieuw in de Tweede Kamer. Deze week: Stephan van Baarle (DENK), Nilüfer Gündoğan (Volt) en Roelof Bisschop (SGP)

Lees meer
Nieuws
juli 21, 2021 3:49 pm

Hoogbegaafdheid is geen handicap maar vraagt wel extra maatregelen

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde op 2 juli dat hoogbegaafdheid geen handicap binnen het schoolsysteem is. Het College geeft aan dat deze kinderen recht hebben op onderwijs dat past bij hun onderwijsbehoeftes en leerpotentieel. Minister Slob (Basis- en voortgezet onderwijs) moet daarom de nodige maatregelen treffen om het recht op passend onderwijs vast te leggen.

Lees meer
Blog
juli 15, 2021 12:27 pm

Blog: Een fijne vakantie allemaal! Maar niet voor deze kinderen

Tegen de zomer heerst op de meeste scholen een gezellige sfeer met de zomer in het vooruitzicht. Maar veel kinderen en ouders zijn de wanhoop nabij en brengen de zomer in onzekerheid door. Zij weten namelijk nog niet op welke school hun kind na de zomer terecht kan. Omdat ze geen school kunnen vinden die bereid is hun kind een kans te geven of simpelweg omdat er nergens plek is.

Lees meer
Nieuws
juli 14, 2021 1:42 am

Leidraad voor ouder- en jeugdsteunpunten

Vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden, ouderorganisaties en jongerenorganisaties werken op dit moment aan een praktische leidraad voor de vorming van de ouder- en jeugdsteunpunten.

Lees meer
Blog
juli 14, 2021 12:31 am

Kamerleden en onderwijs: Paul van Meenen en Nicki Pouw-Verweij

Wie houden zich in Den Haag met het onderwijs bezig? Wie strijdt voor beter passend onderwijs of maakt zich druk om het lerarentekort? Elke week stellen twee Kamerleden zich aan u voor. Wat zijn hun plannen voor het onderwijs de komende jaren? Sommige gezichten zijn bekend, andere zijn nieuw in de Tweede Kamer. Deze week: Paul van Meenen (D66) en Nicki Pouw-Verweij (JA21).

Lees meer
Nieuws
juli 8, 2021 10:00 pm

Vlagdag staatsexamenkandidaten

De vlagdag voor geslaagde staatsexamenkandidaten is vandaag vrijdag 9 juli. De meeste middelbare scholieren hoorden op 10 juni al of ze geslaagd waren voor het reguliere examen. Op naar de vakantie....!

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.