Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Aanmeldprocedures voor de middelbare school

Aanmeldprocedures voor de middelbare school.

16 april 2020 Nieuws

Voor leerlingen in groep 8 is het een spannende periode. Ze krijgen te horen op welke middelbare school ze toegelaten worden. Maar hoe zit het met de aanmeldprocedure? En wat is het verschil tussen de regionale en die van de school?

Aanmeldprocedure school

De aanmeldprocedure is niet overal gelijk. Zo zijn er middelbare scholen die een eigen aanmeldprocedure hanteren. Na aanmelding beslist de school of uw kind wordt toegelaten en laat u dat schriftelijk weten. In sommige situaties kan deze periode door de school met 4 weken worden verlengd. In sommige gevallen mag een school een leerling weigeren. Ouders mogen hun kind op meerdere middelbare scholen tegelijkertijd aanmelden.

Regionale aanmeldprocedure

In bepaalde regio’s gelden centrale aanmeldprocedures. De data waarop leerlingen horen of ze worden toegelaten lopen sterk uiteen. De betreffende gemeente geeft hierover meer informatie. In de aanmeldprocedures staan de voorrangsregels, of er mogelijk geloot gaat worden en wat er gebeurt bij uitloting. Deze aanmeldprocedure moet helder en vindbaar zijn. Dat geldt ook voor de vervolgstappen bij een eventuele uitloting. Door de regio aan te klikken komt u op de betreffende website waar deze informatie te vinden is. Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Breda

Bezwaar

Of de school nu een eigen aanmeldprocedure hanteert of deze door de regio wordt bepaald, u kunt altijd in bezwaar gaan, als uw kind wordt geweigerd. Dat kan bijvoorbeeld als de procedure niet correct gevolgd wordt, maar ook als u het niet eens bent met de reden van afwijzing. De manier waarop u in bezwaar kan gaan, staat vermeld op het bericht van afwijzing.

Vragen

Heeft u een vraag over de aanmeldprocedure? Voor antwoorden kunt u contact opnemen met ons adviespunt via e-mail: vraag@oudersonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.