Home > Nieuws > Nieuws > Keuze voor een middelbare school

Keuze voor een middelbare school.

9 februari 2022 Nieuws
keuze middelbare school

Het is voor basisschoolleerlingen in groep 8 weer tijd voor het schooladvies. Daarmee staat de keuze voor een middelbare school weer voor de deur. Een lastige keuze. Hieronder zetten we in elk geval de belangrijkste informatie over schoolkeuze op een rij, zodat je kind straks kan bepalen welke school zijn of haar voorkeur heeft.

In groep 8 van de basisschool geeft de school een advies over het onderwijs dat na de basisschool het beste bij je kind past. De basisschool geeft dit schooladvies vóór 1 maart. Daarna maken alle leerlingen in groep 8 een eindtoets.

Resultaat eindtoets

De eindtoets kan alleen een positief effect hebben op het schooladvies.  Alleen als je kind de eindtoets beter maakt dan het basisschooladvies dat voor 1 maart was afgegeven, moet de basisschool het schooladvies heroverwegen. De basisschool kan er dan voor kiezen het schooladvies aan te passen, maar dat hoeft niet. In dat geval kun je de school vragen waarom zij daar niet voor kiezen. De school moet deze keuze kunnen motiveren.

Open dagen

In januari en februari zijn er traditiegetrouw open dagen waarop leerlingen zich kunnen oriënteren op een nieuwe school of vervolgstudie. Ondanks de coronamaatregelen zijn leerlingen welkom om de kennismakingsactiviteiten op de scholen bij te wonen. Je kunt het beste op de website van de betreffende middelbare school kijken hoe het precies georganiseerd is.

En verder?

Wat komt er verder kijken bij de keuze voor een middelbare school? We laten het hieronder zien in onze speciale faq middelbare schoolkeuze.

Mijn vraag staat er niet bij

Staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan in onze kennisbank. Daar staat nog veel meer informatie over schoolkeuze bij elkaar. Voor persoonlijk advies kun je bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Onze medewerkers zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar. Je kunt ook een e-mail sturen naar vraag@oudersenonderwijs.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Leerlingen welkom voor kennismakings-activiteiten

In januari en februari zijn er traditiegetrouw open dagen waarop leerlingen zich kunnen oriënteren op een nieuwe school of vervolgstudie. Ondanks de coronamaatregelen zijn leerlingen welkom om de kennismakingsactiviteiten op de scholen bij te wonen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.