Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Schoolkeuze

Schoolkeuze.

Openbare en bijzondere scholen, profielscholen, scholen met een speciale onderwijsmethode, particuliere scholen, brede scholen en scholen voor volwassenenonderwijs. Er zijn veel mogelijkheden, dus het maken van een geschikte schoolkeuze voor uw kind kan een hele zoektocht betekenen. Waarop moet u letten bij het uitzoeken van een school? Hoe weet u welke school voor uw kind de juiste keuze is?

Zowel voor het vinden van een geschikte basisschool als een middelbare school stelden we een checklist samen met de belangrijkste afwegingen om een goede schoolkeuze te maken. Als u het zeker weet, kunt u uw kind aanmelden. Op de basisschool doen de meeste ouders dat ruim voor de vierde verjaardag van hun kind. Het schoolbestuur beslist dan over de toelating.

In groep 8 van de basisschool geeft de school een advies over het onderwijs dat na de basisschool het beste bij uw kind past. Op middelbare scholen kan het toelatingsbeleid per school verschillen. De school moet ervoor zorgen dat de aanmeldprocedure bekend is, meestal staat deze vermeld op de website.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.