Home > Nieuws > Nieuws > Weer lessen op universiteiten, hogescholen en mbo-scholen

Weer lessen op universiteiten, hogescholen en mbo-scholen.

14 januari 2022 Nieuws
mbo

Universiteiten, hogescholen en mbo-scholen gaan weer open voor fysieke lessen. Na een periode van afstandsonderwijs kunnen studenten en leerlingen er dus weer terecht voor het volgen van lessen. Het kabinet maakte vanavond deze versoepeling in het coronabeleid bekend.

Het gehele onderwijs is dus weer open. ‘We nemen daarmee een weloverwogen risico. Simpelweg omdat het moet. Onze jongeren hebben het nodig om elkaar op school te zien en les te krijgen. Ze zijn extra kwetsbaar’, aldus Ernst Kuipers, de nieuwe minister van volksgezondheid tijdens de persconferentie.

Voorwaarden mbo, hbo en universiteit

Er gelden de volgende voorwaarden. Er mogen maximaal 75 personen in één ruimte zijn. Studenten houden verder onderling anderhalve meter afstand. In het gehele schoolgebouw gebruiken ze een mondkapje. Medische mondkapjes worden aangemoedigd. De studenten doen twee per week thuis een preventieve zelftest. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leraar naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden.

Meer informatie

Wat betekent dit voor jou en je kind? De antwoorden op veelgestelde vragen lees je in onze FAQ. Voor persoonlijk advies kan je bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Zij zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar. Meer informatie is ook te lezen op de website van de Rijksoverheid.

 

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: Coronaregels op school

Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten zijn weer geopend voor fysieke lessen. Verder komt er zeer binnenkort een einde aan een groot aantal coronamaatregelen in het onderwijs. Zo mogen ouders de school weer in en komen de regels voor groepsgrootte, cohorten, looproutes en gespreide pauzes te vervallen.

Lees meer

Kamer akkoord met NP Onderwijs

De Tweede Kamer stemde vandaag in met het Nationaal Programma Onderwijs, maar wil een aantal dingen anders. Drie punten springen er voor ouders uit. Demissionair minister Slob de Kamer stuurt voor het zomerreces (9 juli) nog een brief over de inzet van extra middelen uit het NP Onderwijs voor thuiszitters. Tot die tijd houdt Kwint (SP) zijn motie aan. Bovendien wordt de rol van ouders bij de NPO-plannen als belangrijk gezien. Ten slotte kan het NP Onderwijs worden verlengd als tussentijds blijkt dat dit nodig is.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.