Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Schooloverkoepelend > Het schoolgebouw > Nevenvestiging & dislocatie

Nevenvestiging & dislocatie.

Scholen kunnen een deel van de school op een andere locatie hebben. Een dislocatie is een noodzakelijke verhuizing van een deel van de school. Een nevenvestiging was eerder een zelfstandige school.

Dislocatie

Een dislocatie is een deel van de school waarmee ruimtegebrek wordt opgevangen in het hoofdgebouw. Eigenlijk is het een noodzakelijke verhuizing van (een deel van) de school. Bijvoorbeeld twee groepen die verhuizen naar een noodgebouw of de bovenbouw die naar een nieuw schoolgebouw gaat. Een dislocatie is geen nevenvestiging.

Nevenvestiging

Een dislocatie wordt soms namelijk verward met nevenvestiging. Zo’n vestiging is een deel van de school dat vroeger een zelfstandige school was, voordat het onderdeel werd van de school. De voormalige school is in dit geval gefuseerd met een andere school en werd daardoor een nevenvestiging. Een vestiging kan natuurlijk wel dislocaties hebben. Bijvoorbeeld een middelbare school met verschillende locaties die opgaat in een scholengemeenschap. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geeft meer informatie over nevenvestigingen.

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Schoonmaak & binnenmilieu

Elke school is verantwoordelijk voor een gezond binnenmilieu. Dat betekent dat het schoolgebouw regelmatig wordt schoongemaakt.

Lees meer
Dossier

Grootte van het klaslokaal

Lees meer
Dossier

Eisen aan het schoolgebouw

De school is verantwoordelijk voor de veiligheid en het onderhoud van het schoolgebouw en het schoolplein.

Lees meer

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.