Home > Nieuws > Nieuws > Interactief webinar ‘Mag ik ook iets zeggen?’

Interactief webinar ‘Mag ik ook iets zeggen?’.

15 februari 2021 Nieuws

Op 25 maart organiseert Samen zijn wij school een interactief webinar waar het driehoeksgesprek tussen school, ouder(s) en leerling centraal staat.

Driehoeksgesprek

Wat vóór corona al zo was, is tijdens corona nog steeds zo. Het driehoeksgesprek tussen school, leerling en ouder(s) draagt veel bij aan de ondersteuning van uw kind en aan een goede relatie tussen u en de school. En ook al kan dat gesprek nu misschien niet meer fysiek plaatsvinden, digitaal kan er gelukkig nog heel veel.

Al is het met vallen en opstaan, leerlingen volgen lessen, sommigen bereiden zich voor op de overgang naar het VO en kiezen voor nieuwe scholen. Deze onzekere tijd stelt leerlingen voor vragen maar zij hebben ook ideeën over hun toekomst. En meer dan ooit zijn ouders betrokken bij de schoolgang van hun kinderen, al zien zij de leraren minder dan ooit. Die doen intussen hun uiterste best om onderwijs te verzorgen en leerlingen te ondersteunen. In dit webinar besteden wij speciale aandacht aan het belangrijkste gesprek tijdens de schooltijd: dat tussen leraren, ouders en leerlingen onderling, het driehoeksgesprek. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.

Webinar

Tijdens een webinar op de avond van 25 maart met de titel ‘Mag ik ook iets zeggen?’, gaat het over de waarde van dat driehoeksgesprek waar iedereen een stem heeft. Er is ruimte voor vragen en inbreng van de deelnemers. Een aantal boeiende sprekers vertelt hoe de driehoek ‘school-ouders-leerling’ centraal staat, ook in deze tijd. Op de website van Samen zijn wij School staat het volledig programma en kunt u zich direct aanmelden. 

Suggesties of goede voorbeelden

Ouders, en zeker ook leerlingen, worden uitdrukkelijk uitgenodigd om hun ervaringen en ideeën hierover te delen. Heeft u iets bijzonders meegemaakt op dit terrein of een goede suggestie en kunt u en/of uw zoon/dochter daar iets over vertellen? Neem in dat geval contact op met Arline Spierenburg. Zij zorgt ervoor dat uw bijdrage meegenomen wordt in het webinar. Natuurlijk kunt u ook op de avond zelf iets inbrengen.

We hopen u van harte te ontmoeten op 25 maart!

 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.