Home > Nieuws > Nieuws > Beslis mee! Een nieuwe landelijke norm voor ondersteuning op het basisonderwijs

Beslis mee! Een nieuwe landelijke norm voor ondersteuning op het basisonderwijs.

17 januari 2024 Nieuws

De Algemene Onderwijsbond en Ouders & Onderwijs zijn gevraagd om tot een voorstel voor een landelijke norm voor basisondersteuning in het onderwijs te komen. Hiervoor zijn de meningen en ideeën van ouders nodig.

Passend onderwijs voor iedereen

Ieder kind heeft recht op goed en passend onderwijs. Scholen bieden daarom ondersteuning aan bij bijvoorbeeld dyslexie, hoogbegaafdheid en leergedrag. Dankzij het passend onderwijs hebben samenwerkende scholen de vrijheid gekregen om zelf te bepalen wat er onder basisondersteuning valt. Hierdoor ontstaan er wel verschillen per regio. Een landelijke norm geeft aan welke ondersteuning scholen moeten bieden aan leerlingen. Deze norm laat ouders, leraren én leerlingen zien op welke ondersteuning ze in ieder geval kunnen rekenen.

Meld je vóór 8 maart aan en beslis mee!

Je kunt meebeslissen over de nieuwe landelijke norm voor basisondersteuning door je aan te melden. Wil jij bij een van de fysieke of online bijeenkomst zijn en je mening over ondersteuning in het onderwijs geven? Meld je dan vóór 8 maart aan via onderstaand formulier. De data voor de bijeenkomsten vind je hier ook. Heb je nog vragen of wil je iets kwijt? Stuur dan een e-mail via onderstaande knop.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.