Home > Nieuws > Nieuws > Leer meer over het OPP: hoe het passend onderwijs kan ondersteunen

Leer meer over het OPP: hoe het passend onderwijs kan ondersteunen.

9 februari 2024 Nieuws

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig op school? Dan wordt er al gauw gesproken over een OPP, een ontwikkelingsperspectief voor passend onderwijs. In dit plan beschrijft de school hoe ze je kind kunnen ondersteunen waar nodig. Over het OPP is vaak nog te weinig bekend. Het ministerie van Onderwijs organiseert daarom verschillende bijeenkomsten door het hele land om ouders en mensen in het onderwijs meer hierover te vertellen.

Te weinig bekend

Heeft  jouw kind op school meer ondersteuning nodig dan wat de school standaard aanbiedt? Dan moet de school binnen 6 weken een OPP opstellen.

Toch is voor veel ouders (en mensen in het onderwijs) nog niet genoeg bekend over het OPP. Zo weten ouders niet wat ze van de school mogen verwachten hierin en is de administratie rondom het OPP voor leraren soms nog te ingewikkeld. Het ministerie van Onderwijs organiseert daarom bijeenkomsten in Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Rotterdam om ouders, leerlingen, leraren en andere mensen in het onderwijs meer te vertellen over het OPP.

Meld je aan

Wil jij meer weten over het OPP, hoe je hierover in gesprek kunt met de school en hoe het kan bijdragen om het passend onderwijs van jouw kind te ondersteunen? Meld je dan aan voor je een bijeenkomst bij jou in de buurt. Inschrijven kan via onderstaand QR-code of ga naar deze link.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.