Home > Nieuws > Kennisbank > Middelbare school > Livesessie: Stel je vragen over de overstap naar de brugklas!

Livesessie: Stel je vragen over de overstap naar de brugklas!.

23 november 2023 Nieuws

Gaat je kind naar de middelbare school? Dan volgt er een spannende tijd. Je kind maakt de doorstroomtoets, krijgt een schooladvies en kiest een middelbare school. Dat kan veel vragen oproepen. Daarom organiseren we op donderdag 7 december een livesessie via Facebook waar we al je vragen beantwoorden.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de livesessie beantwoorden thema-adviseurs Arline Spierenburg en Petra Hietbrink jouw vragen over de overgang van groep 8 naar de middelbare school.

Waar en wanneer?

De livesessie start om 19:30 op 7 december en is toegankelijk via Facebook. Aanmelden is dus niet nodig. Je kunt deelnemen aan de livesessie door deel te nemen aan het evenement op Facebook.

Stuur je vragen in

Heb je nu al vragen over de doorstroomtoets, de aanmeldperiode van middelbare scholen of zoek je tips voor het ondersteunen van je kind tijdens deze overgangsperiode? Je kunt je vragen vooraf sturen naar vraag@oudersenonderwijs.nl. Ook tijdens de livesessie kun je je vragen stellen. Arline en Petra beantwoorden zoveel mogelijk vragen, zodat je goed bent voorbereid op de komende periode.

Waarom meedoen aan deze livesessie?

De overgang naar de middelbare school is een spannende stap in het leven van een kind en daarmee ook voor jou als ouder. Wij helpen je graag met praktische informatie, maar ook met tips over hoe je je kind kunt ondersteunen. We delen onze eigen ervaringen en die van andere ouders en staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Samen zorgen we ervoor dat deze overstap soepel verloopt.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.