Home > Nieuws > Nieuws > Onderzoek basisschoolkeuze. Doe je mee?

Onderzoek basisschoolkeuze. Doe je mee?.

8 juni 2023 Nieuws

Een basisschool kiezen die past bij je kind is erg belangrijk en soms ook een hele zoektocht. Wij zijn benieuwd wat jij belangrijk vindt bij het maken van een schoolkeuze voor je kind en waar je eventueel tegenaan loopt. Welke informatie is/was voor jou doorslaggevend? En wat hielp jou als ouder om tot een weloverwogen keuze te komen? Of miste je iets in jouw proces? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Deel je ervaringen over de basisschoolkeuze 

Zodra je kind 3 jaar oud is kan je je kind aanmelden op de basisschool. Op het moment dat je gaat aanmelden heb je vaak al een route doorlopen. Wij zijn benieuwd of je als ouder weet welke bronnen je kan raadplegen, maar ook of je voldoende handvatten krijgt aangeboden in deze periode. Kan je een weloverwogen beslissing maken met de informatie die beschikbaar is en ben je als ouder voldoende op de hoogte van de procedures? Laat het ons weten.  

De resultaten nemen we mee in onze informatievoorziening.  

Meedoen met het onderzoek kost je ongeveer 5 minuten. Laat ook van je horen! 

Praat mee in het Landelijk Ouderpanel 

Met het Landelijk Ouderpanel brengt Ouders & Onderwijs de mening en ervaringen van ouders over het huidige onderwijs in kaart. De resultaten nemen we mee in gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek. En we verbeteren de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Ook je mening geven? 

Heb je een vraag over de keuze voor een basisschool?

Heb je vragen over de schoolkeuze? Of wil je graag met één van onze medewerkers praten voor gerichte adviezen? Neem contact op met ons Adviespunt door te bellen of een whatsapp te sturen naar 088-6050101 of door te mailen naar vraag@oudersenonderwijs.nl. 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.