Home > Nieuws > Nieuws > Meeste ouders blij met versoepeling maatregelen

Meeste ouders blij met versoepeling maatregelen.

11 februari 2022 Nieuws

85% van de ouders is blij met de versoepelde maatregelen. De helft vindt de huidige regels op scholen voldoende. Daarnaast zou ruim een derde (36%) graag nog verdere versoepeling van de maatregelen willen zien. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Ouders & Onderwijs onder ouders met kinderen op de basisschool en de middelbare school.

Kinderen hoeven alleen nog in quarantaine als ze zelf positief getest zijn op corona. Ook als gezinsleden corona hebben, mogen ze dan toch naar school. 67% van de ouders staat achter deze aanpassing van de quarantaineregels. Ouders maken zich ook een stuk minder zorgen over een coronabesmetting op school. Waar vorig jaar zo’n 60% zich daarover zorgen maakte, is dat nu afgenomen naar 49%. Bovendien wil een overgrote meerderheid van de ouders (80%) dat scholen vanaf nu sowieso openblijven.

Kwetsbare gezondheid of andere zorgen

Dat geldt overigens niet voor ouders met een kwetsbare gezondheid of ouders van kinderen met een kwetsbare gezondheid. Ook zijn er ouders die zich zorgen maken over de lange termijngevolgen van een coronabesmettingen (Long Covid) en de (zeldzame) aandoening MIS-C die sommige kinderen treft. Deze groep (15%) wil wel strengere maatregelen in de vorm van mondkapjes, luchtfilters en strengere quarantainemaatregelen.

Zorgen over leerachterstand

Ruim 60% van de ouders maakt zich zorgen over de leerachterstanden die hun kinderen hebben opgelopen tijdens de coronacrisis. Een kwart van de ouders maakt zich hier zelfs ernstige zorgen over. Dat ouders zich zorgen maken is niet verwonderlijk. Maar liefst 64% van de kinderen heeft de afgelopen maand alweer lessen gemist. Redenen voor de gemiste lessen zijn vooral de uitval van leraren en omdat kinderen in quarantaine moesten.

Praat mee in het Landelijk Ouderpanel

Het corona-onderzoek werd uitgevoerd onder ouders in het Landelijk Ouderpanel. Aan het online onderzoek deden 1.539 ouders mee; de resultaten zijn representatief voor alle ouders in Nederland. Meer weten? Bekijk dan de volledige rapportage. Wil je ook je mening geven over het onderwijs van jouw kind? Meld je dan meteen aan bij het Landelijk Ouderpanel.

 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.