Home > Nieuws > Kennisbank > MBO > Ouders & Onderwijs op mbo studiekeuze beurs Veldhoven

Ouders & Onderwijs op mbo studiekeuze beurs Veldhoven.

24 september 2024 Nieuws

Op 27 en 28 september staat Ouders & Onderwijs op de mbo onderwijsbeurs in Veldhoven. Hier geven we informatie aan ouders over hoe je je kind helpt met het kiezen van een mbo-opleiding. Heb jij je al aangemeld?

Bezoek de beurs met je kind

Als je aan het oriënteren bent op een mbo-opleiding, zal het je vast niet verbazen dat er ongeveer 500 verschillende soorten mbo-opleidingen zijn in Nederland. Er is enorm veel keuze, wat het niet makkelijker maakt. Gelukkig zijn er open dagen, studiekeuzebeurzen en andere informatiemomenten om je te helpen hierbij. Onze belangrijkste tip? Bezoek de mbo onderwijsbeurs met je kind! Samen krijg je namelijk een compleet beeld van een opleiding. Jij ziet dingen die je kind niet ziet, en andersom.

Nog niet zeker van opleidingsrichting?

Het is natuurlijk spannend om een keuze te maken die invloed kan hebben op je carrière. Veel kinderen weten daarom nog niet welke richting ze op willen wat betreft hun opleiding. Wat kan helpen is het maken van een beroepskeuzetest. Het resultaat laat zien welk beroep bij je kind past. Zo kun je gerichter zoeken naar een geschikte mbo-opleiding.

Meld je aan en kom langs bij Ouders & Onderwijs

Wil jij samen met je kind langskomen op de mbo studiekeuzebeurs? Ouders & Onderwijs is er ook! Bezoek onze stand om kennis te maken, vragen te stellen en meer te weten te komen over jouw rol als ouder in het mbo-onderwijs van je kind. De beurs vindt plaats op 27 en 28 september. We hopen je je daar te zien!

Veldhoven niet bij jou in de buurt?

Ouders & Onderwijs is ook bij de mbo studiekeuzebeurs in het midden van ons land, namelijk Utrecht! Ook voor deze editie kun je je aanmelden. De mbo onderwijsbeurs in Utrecht is op 29 en 30 november 2024.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.