Home > Nieuws > Kennisbank > Pesten en sociale veiligheid > Samen met Dolfje Weerwolfje tegen pesten 2022

Samen met Dolfje Weerwolfje tegen pesten 2022.

26 september 2022 Nieuws

Vandaag start de Week Tegen Pesten. En dat is belangrijk, want veel kinderen en ouders hebben te maken met dit onderwerp. Heeft jouw kind te maken met pesten op school? Dan willen we je graag voorstellen aan SuperDolfje.

SuperDolfje is geboren als vriendje voor alle kinderen die te maken hebben met pesten, maar is er ook om kinderen te leren herkennen wat pesten is. Ziet jouw kind dat een klasgenootje wordt gepest? Dan is dat soms best spannend om daar iets van te zeggen. Dat is natuurlijk zonde, want gezamenlijk tegen pesten werkt het beste.

Week Tegen Pesten

Vandaag start de Week Tegen Pesten met het thema ‘Grapje! Moet kunnen toch?’. Het is niet altijd duidelijk wanneer een kind een grapje leuk vindt, of zich erdoor gekwetst voelt. Wanneer het geen plagen meer is, maar pesten, heeft dat grote impact op jouw kind en jou als ouder. Hoe herken je pesten? Hoe kun je jouw kind helpen? Wat moet de school doen?

  • Wij geven je graag antwoord op je vragen over pesten op onze themapagina. Deze pagina vind je hier.
  • Ook kinderen kunnen tips geven en tegelijk kans maken op prijzen. Heeft jouw kind een goede tip tegen pesten? Doe dan hier mee!

Lesmateriaal Dolfje Weerwolfje

Om de Week Tegen Pesten in te luiden heeft Stichting School en Veiligheid samen met Dolfje Weerwolfje een lespakket ontwikkeld voor op school. De vijf activiteiten bevorderen een fijne en veilige sfeer in de klas. Vraag de juf of meester van jouw kind of zij al bekend zijn met dit lespakket en breng SuperDolfje naar het klaslokaal van je kind.

Fotografie door Annemieke van der Togt

 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.