Home > Nieuws > Nieuws > Wil jouw ’thuiszitter’ op de foto?

Wil jouw ’thuiszitter’ op de foto?.

26 april 2024 Nieuws

De Kinderombudsvrouw van de regio Rotterdam-Rijnmond is een onderzoek gestart naar het probleem van 'thuiszitters'; kinderen die eigenlijk onderwijs moeten krijgen, maar dit niet krijgen. Om dit probleem een gezicht te geven, is de kinderombudsvrouw op zoek naar 'thuiszitters' die op de foto willen.

De kinderombudsvrouw van Rotterdam-Rijnmond wil het probleem van ’thuiszitters’ in haar regio beter begrijpen. Daarvoor is ze een onderzoek gestart, dat bijna afgerond is. Aan dit onderzoek wil de Kinderombudsvrouw een fotoserie koppelen. “Met foto’s willen we de leefwereld van Rotterdamse schoolgaande kinderen en thuiszittende kinderen tegenover elkaar in beeld brengen”, zegt de kinderombudsvrouw. “Om zo het contrast tussen die werelden nog beter zichtbaar te maken. Dat kan helpen om oplossingen te creëren.”

Meedoen?

Wil je kind hieraan meedoen? Stuur dan een mail naar de Kinderombudsvrouw Stans Goudsmit van Rotterdam, via
stans.goudsmit@orr.nl. Fotografe en documentairemaakster Debbie Kleijn maakt de foto’s. De foto’s komen in het rapport van de kinderombudsvrouw, dat na de zomer uitkomt. Mogelijk wordt er ook een tentoonstelling gemaakt van de foto’s.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.