Home > Nieuws > Nieuws > Webinar: wetswijzigingen over passend onderwijs

Webinar: wetswijzigingen over passend onderwijs.

9 maart 2023 Nieuws

Er zijn verschillende wetswijzigingen over passend onderwijs in de maak. Hoorrecht voor leerlingen, schoolondersteuningsprofiel in de schoolgids, steunpunten, route naar inclusief onderwijs en meer worden hierin meegenomen. Ben jij op de hoogte van deze wijzigingen? Wij praten je graag bij tijdens de webinar.

Ontwikkelingen binnen passend onderwijs

In deze online bijeenkomst nemen we je mee in de actuele (wettelijke) ontwikkelingen op het terrein van passend onderwijs en informeren we je over de landelijke stand van zaken. Dit doen we naar aanleiding van de bespreking op 5 april van de Tweede Kamer over passend onderwijs en de ontwikkeling naar inclusief onderwijs. Naast informatie geven, gaan we ook met elkaar in gesprek over de effecten op de dagelijkse praktijk van deze ontwikkelingen en wat de OPR hiermee kan.

Praktische informatie

De online bijeenkomst is woensdag op 12 april van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst is voor ouders en leerlingen in de OPR. Personeelsleden en leden van de OPR-en en (G)MR-en zijn ook welkom.

Wat kan je verwachten van deze bijeenkomst?

  • Informatie over de actuele ontwikkelingen over lopende (wets)wijzigingen en de voorgenomen plannen van de minister.
  • Antwoord op vragen over onder andere de landelijke norm basisondersteuning, (digitaal) afstandsonderwijs en de werkagenda inclusief onderwijs.
  • Concrete tips over de ouder- en jeugdsteunpunten, het hoorrecht voor leerlingen en de governance van samenwerkingsverbanden.
  • Ruimte voor uitwisseling met andere OPR-leden.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.