Home > Nieuws > Nieuws > Wéér problemen met de levering van schoolboeken

Wéér problemen met de levering van schoolboeken.

28 augustus 2024 Nieuws

Het nieuwe schooljaar start je het liefst met al je boeken. Voor veel leerlingen geldt dit helaas niet. 40% van de ouders uit ons onderzoek zegt dat hun kind nog niet alle schoolboeken heeft ontvangen. Ouders melden de meeste problemen met leverancier Iddink. Dit blijkt uit een peiling van het Landelijk Ouderpanel, waar 435 ouders aan meededen.

School is al begonnen, maar de boeken zijn er nog niet

Leerlingen in regio zuid zijn inmiddels al twee weken aan de slag. Toch meldt 25% van de ouders dat hun kind de schoolboeken niet of maar deels heeft ontvangen. Leerlingen uit regio midden zijn deze week begonnen. Hier moet 37% starten met een onvolledig boekenpakket. Veel ouders en kinderen in regio noord zitten nog in spanning. 55% van de ouders zegt dat hun kind de schoolboeken nog niet heeft ontvangen. Minstens tien procent weet al wel dat de schoolboeken (deels) vertraging hebben opgelopen.

Waar gaat het mis? 

Deelnemers aan de peiling melden de grootste problemen met leverancier Iddink. 49 van de 149 ouders meldt dat het pakket van Iddink vertraagd is (32%). Bij leverancier TLN/Van Dijk worden de meeste problemen gemeld met vertraging van een deel van de schoolboeken (22%). Leverancier Osinga de Jong komt het best uit de bus. Tot nu toe heeft 77% van de ouders geen vertraging gemerkt. De minste problemen lijken er overigens te zijn bij scholen die de levering van de boeken in eigen beheer hebben. Slechts één van de 21 ouders geeft aan dat de schoolboeken deels vertraagd zijn. Geen enkele ouder geeft aan dat de school het volledige boekenpakket te laat heeft geleverd.

Over het onderzoek 

Aan deze flitspeiling deden 436 ouders mee. Wil je ook meepraten over belangrijke schoolthema’s? Meld je dan aan voor het Landelijk Ouderpanel.  

Voor vragen en contact? 

Heb je vragen over de levering van schoolboeken? Of heb je andere vragen over het onderwijs van je kind? Neem dan contact op met ons adviespunt via Whatsapp, mail of telefoon. Of stel je vragen via social media. 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.