Home > Nieuws > Kennisbank > Start op de basisschool > 10 keer de leukste 1 aprilgrappen op school

10 keer de leukste 1 aprilgrappen op school.

28 maart 2024 Nieuws

Elk jaar op 1 april is het weer oppassen geblazen. Overal worden geintjes uitgehaald, óók op school. Van flauwe grappen tot hilarische stunts: op 1 april kun je elk moment verrast worden.

10 jaar Ouders & Onderwijs betekent ook 10 jaar aan 1 aprilgrappen op school en in het onderwijs. We hebben de tien leukste grappen en grollen voor je op een rijtje gezet.

1. Stoelen staan andersom

Wat een verrassing zodra iedereen ’s ochtends de klas binnenkomt! De stoelen staan plotseling allemaal achterstevoren achter de tafeltjes. Dit zorgt natuurlijk voor veel verbaasde reacties bij de kinderen.

2. Foutjes wissen met een snoepje

Tijdens de les wil je je fouten natuurlijk kunnen uitgummen. Maar in plaats van gummen vinden alle leerlingen kleurrijke snoepjes! Dit is een zoete verrassing waar iedereen ook nog eens om kon lachen.

3. Digibordwissers en vierkante linialen

Houd je leerlingen voor de gek door ze niet-bestaande spullen te laten halen. Stuur ze op pad voor een paars met blauw gestipte pen, een digibordwisser of een vierkante liniaal. Ben je ook benieuwd hoelang het duurt voor de kinderen erachter komen dat dit helemaal niet bestaat?

4. Gemiste schooltijd inhalen in de zomervakantie

Ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap doet aan 1 aprilgrappen. In een brief naar alle ouders lieten zij weten dat gemiste schooltijd tijdens de coronaperiode ingehaald moet worden. Het inhalen moet een leerling in de zomervakantie doen. Gelukkig was het maar een grapje!

 

5. Waar komt dat geluid vandaan?!

Door kleine speakertjes in het lokaal te verstoppen en hier op bepaalde momenten onverwachte geluiden op af te spelen, zorg je voor hilarisch veel verwarring en chaos in de klas. Wie weet ontstaat er wel een leuke speurtocht naar de oorzaak van het geluid.

6. Eigen wc-papier mee naar school

Oeps, het wc-papier is niet geleverd! Alle leerlingen nemen hun eigen rol mee naar school. Alle kinderen met een rol wc-papier onder hun arm is natuurlijk een heel grappig gezicht.

7. Naar de tandarts

Waarom hebben alle kinderen hun tandenborstel mee naar school? Omdat de schooltandarts (zogenaamd) langskomt. De opluchting op het gezicht van de leerlingen als ze erachter komen dat het een 1 aprilgrap is, is erg leuk om te zien.

8. Toetsenborden omwisselen

Sommige leerlingen kwamen er al snel achter dat de (draadloze) toetsenborden van de computers waren omgewisseld. Typen is ineens een hele uitdaging als je letters op een scherm aan de andere kant van de klas tevoorschijn komen.

9. Gekleurde broodjes

Er waren gekleurde broodjes in de kantine! De broodjes hadden allemaal een paar druppels kleurstof gekregen, waardoor het een vrolijke, kleurrijke boel werd tijdens de lunch.

10. Felle lampen

Er is een bericht op school rondgegaan dat alle leerlingen hun zonnebril mee moeten nemen. De lampen van de beamer zijn namelijk vervangen en daardoor te fel om in te kijken. Voor de klas staan met zo’n uitzicht was nog nooit zo leuk.

Vragen?

Het is niet alleen maar grappen en grollen op school. Soms krijg je te maken met serieuze vragen of problemen. Heb je vragen over het onderwijs van je kind? In onze kennisbank vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij je vraag. Kom je er niet uit? Je kunt ook altijd contact opnemen met ons adviespunt.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.