Home > Nieuws > Kennisbank > MBO > Belangrijke moties mbo-debat aangenomen

Belangrijke moties mbo-debat aangenomen.

22 november 2022 Nieuws

Dinsdagmiddag waren de stemmingen over de moties die waren ingediend tijdens het mbo-debat in de Tweede Kamer afgelopen week. Wat viel op? Vooral dat twee belangrijke moties over stagediscriminatie en ouderbetrokkenheid konden rekenen op een meerderheid.

Stagediscriminatie

Tijdens het debat vroegen de Kamerleden Van der Plas (BBB) en El Yassini (VVD) aandacht voor stagediscriminatie en dan specifiek discriminatie vanwege een handicap. De motie die zij hierover indienden werd vandaag aangenomen. Dat betekent er een onderzoek wordt ingesteld naar stagediscriminatie naar aanleiding van een handicap. De resultaten daarvan worden in 2023 verwacht.

Ouderbetrokkenheid

Ook de motie die Kamerleden Hagen (D66) en Bisschop (SGP) indienden werd aangenomen. Daarin wordt minister Dijkgraaf (hoger onderwijs, cultuur en wetenschap) gevraagd om met Ouders & Onderwijs in gesprek te gaan over hoe ouders meer betrokken kunnen worden bij het onderwijs van hun kinderen in het mbo.

Daar kijken we ontzettend naar uit, want als we ons ergens voor inzetten dan is het zeker ook voor de mbo-ouder. Om dat te onderstrepen stuurde Ouders & Onderwijs voor het debat een brief aan de Tweede Kamer met aanbevelingen.

Gerelateerde onderwerpen

Tweede Kamer praat over mbo. Dit is wat je moet weten

De afgelopen weken waren twee mbo-debatten in de Tweede Kamer. De onderwerpen die werden besproken waren (stage)discriminatie van studenten met een ondersteuningsvraag en de rol van ouders in het mbo. Hier lees je welke punten in het debat aandacht hebben gekregen.

Lees meer

Ouders & Onderwijs stuurt brief aan Tweede Kamer over mbo

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over het mbo. Ouders & Onderwijs vraagt in een brief aandacht voor o.a. ouderbetrokkenheid in het mbo, een stevigere rol voor ouders in de medezeggenschap, de hoge schoolkosten voor minderjarige studenten en stagediscriminatie van studenten met een beperking.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.