Home > Nieuws > Kennisbank > MBO > Doe mee met de mbo monitor passend onderwijs

Doe mee met de mbo monitor passend onderwijs.

26 juni 2023 Nieuws

Hoe heeft je kind de overstap naar het mbo ervaren? Is het vooraf duidelijk welke ondersteuning de mbo-school biedt? En zijn er afspraken gemaakt over de ondersteuning aan je kind? We willen van ouders met een kind op het mbo weten hoe zij denken over passend onderwijs. Ouders & Onderwijs is namelijk intensief betrokken bij de verbeteraanpak en hoort graag van ouders over ervaringen, wensen en behoeften. We roepen ouders daarom op mee te doen met ons onderzoek Monitor passend onderwijs in het mbo.

Monitor 

In de monitor passend onderwijs vragen we je ieder jaar naar jouw ervaring met het passend onderwijs aan je kind. Wij zijn benieuwd hoe het proces van aanmelden en inschrijven is verlopen. Maar ook hoe je de ondersteuning van je kind binnen het mbo ervaart. Wat gaat goed en wat kan er beter? Jouw mening nemen we mee richting het ministerie en de scholen, zodat het passend onderwijsbeleid verbetert.  

Doe mee! 

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig op het mbo? Doe dan mee met het onderzoek! Invullen kost je ongeveer 10 minuten. 

Landelijk Ouderpanel 

Wil je vaker je mening geven over het onderwijs en de school van jouw kind? Dat kan in ons Landelijk Ouderpanel. In dit online panel praten ouders mee over allerlei zaken rondom onderwijs. Zoals pesten, schoolkosten en examens. De onderzoeken zijn online, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen. Lees meer over het Landelijk Ouderpanel. Of meld je meteen aan! 

Vragen? 

Heb je vragen over passend onderwijs in het mbo? Je kunt altijd kijken in onze kennisbank. Daar vind je veel informatie op een rij. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers van het adviespunt. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefoon: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur. 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.