Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

ADHD.

Kinderen met ADHD zijn niet alleen druk. Kinderen met ADHD hebben moeite met aandacht, concentratie en planning en zijn hyperactief en impulsief.

Wat is ADHD?

ADHD is de afkorting van attention-deficit/hyperactivity disorder. In het Nederlands wordt het aandachtsdeficiëntie-hyperactiviteitsstoornis genoemd. Er zijn verschillende vormen van ADHD. Kinderen met ADHD kunnen zich moeilijk concentreren, ze reageren impulsief en laten druk of onrustig gedrag zien. Er is pas sprake van ADHD als je kind er in het dagelijkse leven erg door wordt beperkt. Ook moet je kind er al langere tijd last van hebben op verschillende plekken en in verschillende situaties. Bijvoorbeeld thuis en op school.

Overleg met school

Als een kind moet gaan leren op school wordt meestal pas vermoed dat een kind ADHD heeft. Wanneer je vermoedt dat er bij jouw kind sprake kan zijn van ADHD is het goed om hierover te overleggen met een professional. Dit kan de leerkracht van je kind zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Gedragsproblemen

Alle kinderen en jongeren zijn weleens lastig. Ze luisteren slecht, worden erg boos of houden zich niet aan afspraken.

Lees meer
Dossier

Dyscalculie

Kinderen met dyscalculie hebben een probleem met het leren rekenen.

Lees meer
Dossier

Autisme

Kinderen met het autisme spectrum stoornis hebben moeite met sociale communicatie, kennen beperkte interessegebieden en vertonen herhalingsgedrag.

Lees meer
Dossier

Ziekte

Kinderen die ziek zijn kunnen in de meeste gevallen gewoon onderwijs blijven volgen.

Lees meer

Neem contact met ons op

Het adviespunt is bereikbaar voor al uw vragen.