Home > Nieuws > Nieuws > Briefing vlog van ouders, voor ouders

Briefing vlog van ouders, voor ouders.

3 april 2020 Nieuws

Wat ongelofelijk leuk dat u wilt werken aan een mooie film. 
In deze briefing leest u meer informatie over het opnemen van een vlog.

Het zijn bizarre tijden. Veel ouders combineren hun werk met het geven van thuisonderwijs aan hun kinderen. Dat is een behoorlijke uitdaging. Ouders & Onderwijs wil alle ouders daarom een hart onder de riem steken. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Wij zouden het leuk vinden als u een vlog maakt over een leuk, grappig, of uitdagend moment uit uw dag. Hoe ziet thuisonderwijs er in uw gezin uit? Hoe combineert u dit met uw werk? Spieken uw kinderen ook op het computerscherm tijdens een video-call met collega’s? Of nemen ze uw laptop over voor een call met de juf of meester? Trekt u zich terug in het washok of belt u met collega’s vanuit de garage? Kortom, wij krijgen graag een inkijkje in uw dag. Daarbij mag u ook een compliment geven aan andere ouders. We doen dit samen! Wilen u en uw kinderen meedoen in deze video? Stuur ons dan uw vlog:

Van alle leuke, grappige en herkenbare vlogjes maken wij een film. Met die film willen we ouders laten zien dat ze er niet alleen voor staan. We zetten allemaal onze schouders onder deze uitdaging. Hopelijk zorgen de herkenbare beelden voor een glimlach bij ouders en geven de bemoedigende woorden nieuwe energie.

Wat filmt u voor uw vlog?

  • Film een moment van uw dag. Denk aan opstaan, een planning maken, de gymles, doet u misschien samen aan ochtendgymnastiek? Huiswerk maken of een moment waarin u als ouder uw werk probeert te combineren met het geven van thuisonderwijs. We zien niet alleen graag de geslaagde momenten maar ook de minder geslaagde momenten. Want voor veel ouders is deze situatie best lastig, vermoeiend en stressvol. Juist door die momenten te delen laten we zien dat ouders er niet alleen voor staan.
  • Omdat wij van Ouder & Onderwijs zijn zien we graag school-momenten. Toch is het ook leuk als u een ander herkenbaar, leuk of grappig moment filmen. Hoe probeert u bijvoorbeeld uw rust te pakken? Sluit u zichzelf dan op in het toilet? Of doet u oordopjes in en doet u net alsof u de kinderen niet hoort?
  • Sluit uw video af met een korte, bemoedigende boodschap voor andere ouders, bijvoorbeeld: ‘We doen dit samen!’ ‘Niemand staat hierin alleen!’ ‘Zet hem op en geniet ook van alle extra tijd samen!’ ‘Succes allemaal en neem af en toe ook even tijd voor jezelf! Of een andere positieve, leuke of grappige boodschap.
  • U mag zelf iets vertellen maar uw kinderen mogen ook iets vertellen. Een gesprek tussen u en uw zoon of dochter mag ook. Alle beelden zijn welkom!
  • Uw vlog mag 1 filmpje zijn of stuur ons gewoon allemaal kortere fragmenten.

Het versturen van uw vlog

  • Dit kan via Whatsapp. Stuur uw vlog naar telefoonnummer 06-31654431. Deze manier heeft wel een groot nadeel: Whatsapp maakt uw video’s kleiner. Hierdoor neemt de kwaliteit af.
  • Dit kan via Google Drive. U kunt uw vlog toevoegen aan deze map in Google Drive. De map is alleen toegankelijk voor mensen met de link.
  • Grote(re) bestanden verstuurt u makkelijk via WeTransfer.com. Dit kan eenvoudig via de telefoon of vanaf uw computer. Deze kunnen verstuurd worden naar chantal.loverbos@oudersenonderwijs.nl

Let op: Wij willen nogmaals benoemen dat de film geen commercieel doel heeft en niet wordt gebruikt als reclame. Dit intitnatief wordt geïnitieerd door Ouders & Onderwijs maar is gemaakt door en voor ouders. Om zoveel mogelijk ouders te bereiken wordt de film gedeeld op de website en op de social media kanalen van Ouders & Onderwijs.

Meer informatie

Voor vragen of extra informatie mogen ouders bellen met Chantal Loverbos 06-316544431. Stuur dit verzoek gerust door mocht je andere papa’s of mama’s kennen die dit leuk vinden. Hoe meer beelden hoe beter. Ook om de olievlek van het delen van de video te laten stromen.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.