Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > De examenuitslagen zijn bekend

De examenuitslagen zijn bekend.

12 juni 2019 Nieuws
vlagdagen staatsexamenkandidaten

Na alle drukte en spanning is het eindelijk zover: de uitslag van het eindexamen is binnen! Is jouw kind geslaagd? Dan feliciteren we je van harte. Gezakt of herkansing? Dat is enorm balen! Lees hier wat je kunt doen en waar je meer informatie kunt lezen.

Herkansing

Om te slagen moet je kind aan een aantal voorwaarden voldoen. Haalt je kind die eisen niet in één keer? Dan kan je kind soms alsnog slagen via een herkansing. Alle leerlingen hebben recht op één herkansing. Dus ook leerlingen die al geslaagd of gezakt zijn. Lees hier meer over herkansen.

Dit schooljaar worden de herkansingen op de volgende data afgenomen:

  • Papieren examens en staatsexamens: 17 t/m 20 juni.
  • Herkansing digitale examens: 12 t/m 20 juni. Data van digitale herexamens kunnen per school verschillen. De school plant deze data zelf in.

De uitslag van leerlingen die een herkansing of vakken in het tweede tijdvak hebben gemaakt volgt op 28 juni.

Gezakt en nu?

Is je kind gezakt? Wat vervelend! Gelukkig zijn er nog verschillende mogelijkheden om het diploma op een later moment alsnog te halen. De meeste leerlingen doen het examenjaar over. Maar soms kan je kind het diploma via het vavo halen of staatexamen doen. Voor sommige leerlingen past het beter om over te stappen naar een MBO opleiding. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Inzage en correctie

Leerlingen hebben het recht om het gemaakte werk in te zien. Inzage in het gemaakte examenwerk is belangrijk omdat de kandidaat daarmee van de gemaakte fouten kan leren en zich zo kan voorbereiden op een eventueel herexamen. Het komt echter ook voor dat er een nakijkfout of een vergissing bij het optellen van de scorepunten is gemaakt. De school moet het gemaakte werk een half jaar bewaren. Hier lees je meer over de inzage in en correctie van gemaakt examenwerk.

Er ging iets mis tijdens het examen

Soms gebeurt er iets tijdens de examens dat niet vooraf gepland was. Je kind komt te laat, is ziek, krijgt niet de toegezegde extra tijd of wordt tijdens het examen ergens door afgeleid. Voor leerlingen en ouders zijn dit hele vervelende situaties. Zeker wanneer achteraf blijkt dat je kind gezakt is of een herkansing heeft. Wat kun je in deze situaties doen? Dat lees je hier.

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van onze informatie nog steeds vragen? Dan kun je contact opnemen met ons informatiepunt. Let op: op de dagen rondom de eindexamenuitslagen is het altijd erg druk. Het kan dus voorkomen dat je lang moet wachten of dat we je later terugbellen.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Eindelijk duidelijkheid voor leerlingen die staatsexamen doen

Eindexamenleerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) krijgen tot januari 2021 de kans om hun diploma te halen. Ook krijgen ze vier herkansingen en mogen ze al starten met hun vervolgopleiding als ze nog geen diploma hebben.

Lees meer
Nieuws

Wat ouders moeten weten over het examen

De examens zijn in volle gang. Een spannende periode voor leerlingen én ouders! Juist nu komen er vragen op als: Wat kan ik doen om mijn kind te helpen? Wanneer komt de uitslag? Wanneer is mijn kind geslaagd? En hoe zit het met de herkansing? Of als mijn kind gezakt is? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.