Home > Nieuws > Nieuws > Doe mee met het (G)MR-onderzoek

Doe mee met het (G)MR-onderzoek.

3 november 2022 Nieuws

Ouders, leerlingen en personeelsleden praten via de medezeggenschapsraad mee over het beleid van de school. Ouders & Onderwijs, VOO, RVO en LAKS zijn benieuwd hoe jij als MR-lid je werkzaamheden ervaart, waar je behoeften liggen en wat wij voor jou kunnen betekenen. Ben je lid van de (G)MR? Laat ons dan weten wat je vindt!

Doe meteen mee met het onderzoek.

Staat van de Medezeggenschapsraad

Elke twee jaar vragen we MR-leden in het primair en voortgezet onderwijs naar hun ervaringen als MR-lid. Zo komen we te weten wat er bij medezeggenschapsraden in heel Nederland leeft. De resultaten vormen de basis voor een nieuw rapport: De Staat van de Medezeggenschapsraad. Daarmee vragen we aandacht voor wat er goed gaat en wat er beter kan.

Praat mee in het Landelijk Ouderpanel

Met het Landelijk Ouderpanel brengt Ouders & Onderwijs de mening en ervaringen van ouders over het huidige onderwijs in kaart. De resultaten nemen we mee in gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek. En we verbeteren de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Ook je mening geven?

Vragen over medezeggenschap

Heb je vragen over de medezeggenschap op de school van je kind? Of zit je in de MR en loop je ergens tegenaan? Ouders & Onderwijs luistert en helpt. Je kunt kosteloos contact opnemen met ons adviespunt per telefoon, whatsapp, mail of via social media. Of lees meer over medezeggenschap op onze website.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuwe peiling over lesuitval

Hoe vaak vallen er lessen uit op middelbare scholen? En om welke lessen gaat het dan vooral? En hoe gaan scholen ermee om? Dat onderzoekt Ouders & Onderwijs in samenwerking met dagblad Trouw en platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Help je ons om inzicht in het probleem te krijgen?

Lees meer

Hoe ziet de medezeggenschap eruit?

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders kunnen bij ons terecht voor advies en antwoorden op hun vragen.

Lees meer

Samenstelling van de medezeggenschapsraad

In de medezeggenschapsraad (MR) zitten ouders, personeel en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.