Home > Nieuws > Nieuws > Nieuwe peiling over lesuitval

Nieuwe peiling over lesuitval.

27 oktober 2022 Nieuws

Hoe vaak vallen er lessen uit op middelbare scholen? En om welke lessen gaat het dan vooral? En hoe gaan scholen ermee om? Dat onderzoekt Ouders & Onderwijs in samenwerking met Dagblad Trouw en platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Help je ons om inzicht in het probleem te krijgen?

Deel je ervaringen met lesuitval

Er zijn nog geen betrouwbare cijfers over lesuitval. Om inzicht te krijgen in het probleem vragen je om op te zoeken hoe vaak de afgelopen weken een les is uitgevallen, en om welk vak het gaat. We zijn ook benieuwd naar de reden van het uitvallen van lessen en hoe scholen omgaan met lesuitval. De meeste scholen gebruiken Magister, daarom is de enquête specifiek gericht op lesuitval zoals dat wordt vermeld in Magister.  Zorg daarom dat je Magister bij de hand hebt. Naast Magister kun je ook gebruik maken van een andere applicatie, waarmee je over een langere periode kunt zien hoeveel lessen uitvielen. Meedoen kost je ongeveer 10 minuten. Laat ook van je horen!

Praat mee in het Landelijk Ouderpanel

Met het Landelijk Ouderpanel brengt Ouders & Onderwijs de mening en ervaringen van ouders over het huidige onderwijs in kaart. De resultaten nemen we mee in gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek. En we verbeteren de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Ook je mening geven?

Vragen en contact

Heb je vragen over lesuitval? Of wil je graag met één van onze medewerkers praten over wat je het beste kunt doen? Neem dan op werkdagen contact op met ons adviespunt via whatsapp, e-mail of telefoon.

 

Gerelateerde onderwerpen

Lesuitval

Soms vallen er lessen uit op scholen, bijvoorbeeld omdat de school een tekort heeft aan onderwijzend personeel of door een noodsituatie.

Lees meer

Meer informatie

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.