Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Eindtoets wordt afgeblazen

Eindtoets wordt afgeblazen.

18 maart 2020 Nieuws

De eindtoets in het primair onderwijs gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus. De scholen gaan zich volledig richten op de opvang van leerlingen en de organisatie van onderwijs op afstand. Dat laat minister Arie Slob woensdag weten.

Schooladvies

De afgelopen weken kregen de leerlingen van groep 8 het schooladvies van de leraar. Dit komt tot stand door te kijken naar de ontwikkeling van het kind over de afgelopen jaren. Het was al leidend en zal nu ook bepalen in welke stroming kinderen instappen op de middelbare school.

Bewondering

‘We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen. Ik vraag hier ieders begrip voor,’ schrijft minister Slob in de Kamerbrief.

Juiste plek

Hij doet een oproep aan de basisscholen om in samenwerking met middelbare scholen leerlingen uit groep 8 zo goed mogelijk voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. De minister benadrukt dat ook op de middelbare school straks goed gekeken wordt of kinderen op de juiste plek zitten. Daar worden nog afspraken over gemaakt.

Vragen

Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur. Op woensdag en donderdag is het informatiepunt ook ‘s avonds tussen 19:30 en 21:30 geopend.

 

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: scholen weer open, wat nu?

De scholen zijn weer open! De middelbare scholen zijn weer volledig van start gegaan. De basisscholen en de buitenschoolse opvang (BSO) begonnen al eerder volledig, wat ook gold voor leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs. De actuele situatie roept bij ouders vanzelfsprekend veel vragen op. De antwoorden op veelgestelde vragen leest u hier.

Lees meer

Neem contact met ons op

Het adviespunt is bereikbaar voor al uw vragen.