Home > Nieuws > Nieuws > Gespreksavond kind betrekken bij geschil op school

Gespreksavond kind betrekken bij geschil op school.

23 juni 2021 Nieuws
geschil op school

Staat het belang van het kind voorop als een geschil speelt tussen ouders en school? Betrekt u uw kind bij een geschil op school? Onderwijsgeschillen neemt haar eigen werkwijze onder de loep en stelt deze vraag aan ouders. Heeft u ervaring met een geschil waarin u uw kind vanaf het begin heeft betrokken? Of heeft u een duidelijke visie op het betrekken van het kind bij een geschil? Meld u dan aan en praat mee via de online focusgroep op maandagavond 5 juli 2021 van 19.00 tot 20.30 uur.

Belang van het kind voorop

Het goed meewegen van het belang van het kind bij besluiten in het onderwijs is een actueel thema. Samen met Onderwijsgeschillen organiseren wij de focusgroep over de positie van het kind bij geschillen op school. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze avond. We zijn vooral benieuwd naar de rol van het kind bij geschillen. Vindt u het belangrijk dat een kind betrokken wordt en meepraat in een geschil? Wanneer en vanaf welke leeftijd zou dat kunnen? Wanneer juist niet omdat het kind in een loyaliteitsconflict kan komen tussen ouders en school? Welke andere oplossingen zijn er om de belangen van kinderen mee te nemen? Het gaat om de stem van de leerling en hoe ouders daar tegenaan kijken.

Deelnemen

Wij zijn op zoek naar ouders die een duidelijke visie hebben op dit thema. Dit kunnen ouders zijn die een geschil hebben gehad met school, maar dat hoeft niet! Zoals u begrijpt kunnen we in deze focusgroep NIET inhoudelijk ingaan op een (lopend) geschil. Onderwijsgeschillen hoort graag uw ideeën over hoe kinderen beter betrokken kunnen worden bij een geschillen- of klachtenprocedure.

Tijdstip

De focusgroep vindt plaats op maandagavond 5 juli 2021 van 19.00 tot 20.30 uur via Teams. Wilt u een bijdrage leveren aan het project en hiermee aan de werkwijze van de geschilbeslechting van Onderwijsgeschillen? Meldt u zich dan aan.

Vervolgens ontvangt u een link waarmee u op 5 juli kunt meepraten. Misschien kent u nog andere ouders die graag hun visie hierover delen. Deel deze oproep in uw netwerk!

Meer informatie

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.