Home > Nieuws > Nieuws > Handboek voor extra ondersteuning op mbo-school

Handboek voor extra ondersteuning op mbo-school.

7 juni 2022 Nieuws

Op welke manieren kan een mbo-school studenten met een extra ondersteuningsbehoefte nog beter begeleiden? Antwoorden zijn te vinden in het net verschenen handboek beroepspraktijkvorming (BPV). Het biedt informatie, overzichten, tips en handreikingen voor de begeleiding voor, tijdens en na de BPV.

In het kader van de ‘Verbeteragenda Passend Onderwijs mbo’ werken een groot aantal organisaties, waaronder Ouders & Onderwijs samen, om de begeleiding voor studenten met een extra ondersteuningsbehoefte tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV) te verbeteren. Het ministerie van OCW  heeft Ingrado gevraagd om met die partners een BPV-handboek op te stellen waarmee BPV-begeleiders de student extra ondersteuning kunnen bieden. Dit handboek biedt praktische handvatten voor scholen om, samen met de student zelf én het leerbedrijf, de stage- of leerwerkperiode tot een succes te maken.

Raadpleeg het handboek

In het handboek lees je ook bijdragen van onze eigen mbo-specialist Patrick Woudstra. Meer lezen? Raadpleeg het BPV-handboek.

Meer informatie

Voor meer informatie over mbo-opleidingen kun je op onze eigen mbo-themapagina kijken. Hoe zit het met de verschillende niveaus? Wat is een bindend studieadvies? Hoe kom je in aanmerking voor een mbo-studentenfonds? Je vindt er antwoorden op al deze belangrijke vragen. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, telefonisch of WhatsApp op telefoonnummer 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.