Een mbo-school bereidt studenten voor op een beroep. Ouders & Onderwijs geeft jou als ouder met kinderen in het mbo alle informatie die je nodig hebt. We stellen belangrijke vragen. Hoe zit het met de verschillende niveaus? Wat is een bindend studieadvies? Hoe kom je in aanmerking voor een mbo-studentenfonds? De antwoorden staan hieronder per thema gesorteerd.

Kennisbank

Onderzoek mbo

Wij deden onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op mbo studenten. Wij delen graag de resultaten met je.

Wat ouders vinden

Lisa Boonk

Goed contact tussen ouder en school betekent veel voor een kind

Winny van Hoek

Ik ben geen moeder die in de afwachtende modus blijft zitten. Ik ga erachteraan, blijf bellen en wil precies weten hoe het zit.

Onze mbo-adviseur

Patrick Woudstra mag je gerust onze mbo-expert noemen. Als docent gaf hij jarenlang les op een mbo-school en was daarnaast ook zorgcoördinator. Daardoor kent hij het onderwijs door en door. Hij weet de weg en is goed op de hoogte hoe instanties werken. ‘Ik ken de mogelijkheden en onmogelijkheden waar je als ouder tegenaan kunt lopen, ’zegt hij daar zelf over. Bij Ouders & Onderwijs zet hij zich graag in voor mbo-ouders. ’Ze zijn zich er vaak niet van bewust, maar ouders zijn een grotere macht dan ze denken.’