Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Lancering leeromgeving verpleegkundige hulp

Lancering leeromgeving verpleegkundige hulp.

26 november 2019 Nieuws

Hoe gebruik je een inhalator, hoe dien je pijnstillers toe, of hoe moet je injecteren? Bij het geven van verpleegkundige zorg aan uw kind is het belangrijk dat u precies weet wat u moet doen. In samenwerking met onder meer de Belangenvereniging voor Intensieve Kindzorg (BVIKZ) werd de digitale leeromgeving van Ouder en Kind Educatie (OKE) ontwikkeld.

Website

De website neemt ouders stapsgewijs mee bij het geven van verpleegkundige hulp. Er is instructiemateriaal te vinden en met video- en beeldmateriaal worden ouders verder ondersteund. Het doel van de leermodule is om een aanvulling te geven op de praktische instructies die het ziekenhuis of de zorginstelling geeft.

Doel

Het OKE-programma heeft als doel ouders, jongeren en zorgprofessionals te ondersteunen bij het (aan)leren van diverse verpleegtechnische handelingen. Ouders en jongeren krijgen les met educatiemateriaal zodat zij zelfstandig een handeling kunnen uitvoeren. Voor zorgprofessionals is een onderwijsmodule beschikbaar zodat zij jongeren handelingen aan kunnen leren.

Op school

Voor leerkrachten op school zijn er al informatiepunten. De Diabetesvereniging Nederland heeft bijvoorbeeld een informatieve website. Daar kunnen medewerkers van de school precies zien hoe zij leerlingen het beste kunnen begeleiden bij het meten en interpreteren van bloedglucose, bepalen van de hoeveelheid en toedienen van insuline.

Samenwerking

OKE is onderdeel van het Medische Kindzorgsysteem. Naast BVIKZ werkten Amsterdam UMC, Allerzorg en het ministerie van Volksgezondheid en Sport mee aan het initiatief.

Gerelateerde onderwerpen

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.