Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > #Leraargezocht – investeer in onderwijs

#Leraargezocht – investeer in onderwijs.

19 augustus 2019 Nieuws

In een groot deel van Nederland is de zomervakantie voorbij. De scholen starten een nieuw schooljaar. Of toch niet? Schooldirecteuren zitten met hun handen in het haar en zoeken met man en macht naar leraren. Want op veel scholen krijgen ze alle werkzaamheden maar met moeite geregeld. En dan loopt het lerarentekort in de komende jaren nog verder op. Dat is een probleem. Daarom gaan de bonden, andere onderwijsorganisaties en ouders samen door met actievoeren voor meer investeringen!

Lerarentekort

Het lerarentekort in het basisonderwijs betreft 1700 voltijdbanen dit jaar tot bijna 5000 banen in 2024. Ook het voortgezet onderwijs kampt met een tekort en in deze sector hebben ze moeite om de juiste en bevoegde docenten te vinden voor specifieke vakken. Door het tekort aan leraren, ervaren docenten ook een hoge werkdruk. Daar maken onderwijsorganisaties zich grote zorgen om.

In een groot samenwerkingsverband voert Ouders & Onderwijs samen met de AOb, het CNV, FNV Overheid en Onderwijs, FvOv, PO in Actie, VO in Actie, Laks, Leraren in Actie (LIA) en AVS actie. Want ondanks de eerdere oproepen komt het kabinet tot nu toe niet over de brug met extra investeringen om het werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken en te investeren in de mensen die onze kinderen het goede onderwijs geven.

Wat gaan we doen?

De acties gaan daarom door! We hangen in alle regio’s spandoeken op waarop staat: ‘Leraar gezocht’ om aandacht te vragen voor de tekorten. Op die manier willen we bij de start van het schooljaar het kabinet erop wijzen dat extra investeringen dringend nodig zijn. Op social media en in de Uitzending Gemist-programma’s wordt een commercial getoond.

Wil je ook aandacht vragen voor het lerarentekort? Er zijn posters en flyers beschikbaar.

Downloaden kan hier:

Flyer: DOWNLOAD
Poster: DOWNLOAD

Meedoen? Geef je op als vrijwilliger

Voor de acties #leraargezocht hebben we voortdurend mensen nodig. Dat kan zijn voor een lokale actie, een landelijke staking, maar ook om vanaf dit najaar partij-bijeenkomsten over de verkiezingsprogramma’s bij te wonen. Wil je meedoen als actie-vrijwilliger? Vul dan dit formulier in.

Deze onderwijsorganisaties doen mee aan de actie ‘Leraar gezocht’:

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.