Home > Nieuws > Nieuws > Maatregelen in het onderwijs blijven (nog) uit

Maatregelen in het onderwijs blijven (nog) uit.

15 november 2021 Nieuws
maatregelen onderwijs

Afgelopen vrijdag kondigde premier Rutte tijdens de persconferentie aan het aantal besmettingen ‘met een harde klap’ omlaag te willen brengen. Maatregelen in het onderwijs bleven echter uit. Het ministerie van OCW legt uit waarom.

Volgens het ministerie heeft het de hoogste prioriteit voor dat leerlingen ‘verantwoord naar school kunnen blijven gaan’. Juist nu moeten ‘leerlingen leervertragingen inlopen, die eerder zijn ontstaan vanwege corona. Zeker voor leerlingen in een kwetsbare positie is dat cruciaal.’

Aanvullende maatregelen

Scholen krijgen zelf de mogelijkheid om aanvullende maatregelen te nemen. Al moet dit wel in overleg met de medezeggenschapsraad gebeuren. Verder is daarbij noodzakelijk dat lessen zoveel mogelijk doorgaan. ‘Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat scholen overstappen op online onderwijs of bijvoorbeeld de helft van de week les gaan geven, ’ schrijft het ministerie.

Praktijkonderwijs

Leerlingen die praktijkonderwijs volgen op een mbo locatie of in een (leer)bedrijf moeten zich aan de richtlijnen houden die op die locatie gelden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor stages en lob-activiteiten.

Klachten

Het is de bedoeling dat kinderen met klachten (bijvoorbeeld verkouden met koorts, benauwdheid en/of veel hoesten) zich laten testen bij de GGD en thuis de uitslag afwachten. De leerlingen die corona blijken te hebben, blijven thuis tot ze, na minimaal 7 dagen na de test, 24 uur klachtenvrij zijn.

Thuisquarantaine

Als leerlingen door corona thuis in thuisquarantaine moeten blijven, gaan scholen zoveel mogelijk met ouders en leerlingen in overleg over de mogelijkheden van afstandsonderwijs. De optie om afstandsonderwijs te geven blijft wel nadrukkelijk de keuze van de school zelf.

Kijk voor meer informatie over het onderwijs tijdens corona op de website van Lesopafstand.

Vragen

Heeft u vragen over de coronamaatregelen op school? Bel op werkdagen met ons adviespunt op 088-6050101, of stuur een e-mail naar vraag@oudersenonderwijs.nl.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.