Home > Nieuws > Jubileum > Marieke Boon: “De vele verbeteringen rondom situaties van ouders, zijn een groot succes”

Marieke Boon: “De vele verbeteringen rondom situaties van ouders, zijn een groot succes”.

30 mei 2024 Nieuws

Ouders & Onderwijs heeft haar naam mede te danken aan Marieke Boon. Toen zij begon bij de organisatie, heetten het nog de Landelijke Ouderraad. Tien jaar later is niet alleen de naam veranderd, maar ook de manier waarop zij een verschil maakt. Eén ding is hetzelfde gebleven: haar passie voor een gelijkwaardig onderwijssysteem. Maak kennis met thema-adviseur passend onderwijs, Marieke Boon.

“Ik ben begonnen als communicatie adviseur. Mijn eerste opdracht was een nieuwe naam en huisstijl bedenken voor de Landelijke Ouderraad. Na mijn ziekteperiode werd ik thema-adviseur voor passend onderwijs. Deze functie vind ik (naast het opzetten van het landelijk ouderpanel) de leukste tot nu toe.

Ouderbelangen

Bij Ouders & Onderwijs heb ik projecten opgezet, werd ik plaatsvervangend directeur en heb ik op meerdere onderwerpen, zoals medezeggenschap en onderwijskwaliteit, de belangen van ouders vertegenwoordigd.

Kritische noot

Het leukste aan mijn werk vind ik samenwerken en optrekken met anderen. Ook zet ik graag kwaliteiten van anderen in om zo samen een doel te bereiken. In mijn functie is het belangrijk om mensen te beïnvloeden en te sturen. Ik maak dan een kritische noot en help ze om de goede kant op te gaan. We kijken samen naar de mogelijkheden en werken aan verandering. Ook help ik ouders en leerlingen verder om zo hun situatie hopelijk te verbeteren. Ik doe dit individueel, maar ook als team.

Successen

Ik ben trots op waar we nu staan als organisatie. En dat in 10 jaar tijd! Dat is een mega goede prestatie die we met elkaar hebben bereikt. De verbeteragenda passend onderwijs springt er bijvoorbeeld tussenuit. Vooral de hoeveelheid verbeterpunten rondom de situatie van ouders, zoals de ouder- en jeugdsteunpunten en meer aandacht voor meldingen van Veilig Thuis en extra ondersteuning voor ouders, zijn een groot succes.

Doelen

De thema’s die de komende jaren op de agenda staan zijn duidelijk. We gaan kijken naar de landelijke norm voor basisondersteuning, het leerlingenvervoer, (digitaal) afstandsonderwijs en onderwijs op andere locaties en voor thuiszittende kinderen. En natuurlijk niet te vergeten: leerplicht, verzuim en inclusief onderwijs. Ik ga mij nog lang niet vervelen de komende jaren!

Ter ere van ons 10-jarig jubileum stelt Ouders & Onderwijs in deze serie enkele van onze teamleden aan je voor. Houd onze jubileumpagina en social media in de gaten om meer gezichten te leren kennen, die horen bij de stemmen aan de telefoon.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.