Home > Nieuws > Nieuws > Meeste ouders tegen vervroegen kerstvakantie

Meeste ouders tegen vervroegen kerstvakantie.

13 december 2021 Nieuws

De kerstvakantie moet niet met een week worden vervroegd. Dat vindt een meerderheid van de ouders. Zo blijkt uit een peiling van Ouders & Onderwijs onder ruim 1.700 ouders. Van de ouders die aan de peiling meededen geeft 60% aan dat scholen wat hen betreft sowieso openblijven.

Ouders geven daarbij aan dat hun kinderen dit schooljaar al veel lessen moesten missen. Maar liefst 75% van de kinderen heeft als gevolg van corona dit schooljaar al lessen gemist. Dit kwam vooral door uitval van leraren en doordat kinderen zelf verkoudheidsklachten hadden. Maar liefst 44% van de ouders geeft aan dat hun kind dit schooljaar al 3 of meer keer door corona thuis zat.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen kunnen niet allemaal op steun van ouders rekenen. Met name de mondkapjes vanaf groep 6 op de basisgroep is volgens een meerderheid (53%) van de ouders geen passende maatregel. Het zelftesten vanaf groep 1 kan slechts rekenen op de steun van 22% van de ouders. De helft van de ouders is wel voorstander van een boostershot bij leraren (49%). Over het algemeen vinden de ouders de maatregelen op scholen meer dan voldoende. Slechts een kwart van de ouders vindt dat er meer maatregelen moeten komen.

Kabinet

Komende week hakt het kabinet een knoop door over eventuele extra maatregelen in het onderwijs. Eerder adviseerde het OMT een verlengde kerstvakantie en preventieve zelftesten voor alle basisschoolleerlingen. Het kabinet gaf gisteren al aan voorlopig niet van plan te zijn de scholen te sluiten.

Onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd onder het Landelijk Ouderpanel en via een open vragenlijst. Er is sprake van een peiling, geen representatief onderzoek. De vragenlijst is ingevuld door 1.708 ouders. Onder de respondenten zijn ouders met kinderen op het basisonderwijs oververtegenwoordigd. Meer weten? Raadpleeg voor alle onderzoeksgegevens de rapportage.

Landelijk Ouderpanel

Wil jij ook je mening geven over het onderwijs en de school van jouw kind? Dat kan in ons Landelijk Ouderpanel. De onderzoeken zijn online, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen. Meld je aan en doe mee!

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.