Home > Nieuws > Nieuws > Onderzoek voor Staat van de Ouder 2022

Onderzoek voor Staat van de Ouder 2022.

2 december 2021 Nieuws
Staat van de Ouder

We doen een onderzoek onder ouders voor de Staat van de Ouder 2022, onze jaarlijkse rapportage over wat ouders vinden van het onderwijs in Nederland. Dit keer is het thema de overstap van basisschool naar middelbare school. Dus heb je een mening over schooladvies, eindtoets, loting of brede brugklassen? Laat je stem horen en doe vooral mee met ons onderzoek .

Doe mee

Ben je ouder van een kind in groep 7/8 van de basisschool of klas 1/2 van de middelbare school? Doe mee met het onderzoek en laat je stem horen.

Staat van de Ouder

Al sinds 2017 brengt Ouders & Onderwijs jaarlijks de Staat van de Ouder uit. In dit uitgebreide onderzoek delen ouders hun ervaringen en mening over actuele thema’s in het onderwijs. Met de zesde editie willen we van ouders weten hoe zij kijken naar de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs. Een belangrijk onderzoek, want naar aanleiding daarvan brengen we onze speerpunten onder de aandacht van de politiek, het onderwijsveld, media en andere belanghebbenden.

Thema’s

Bij het thema kun je denken aan schooladvies, eindtoets, open dagen en (brede) brugklassen. Bij ons adviespunt komen daarover regelmatig vragen binnen. Het zijn dan ook zeker onderwerpen die leven onder ouders.

Meer weten

Wil je meer weten over de Staat van de Ouder? Of misschien eerdere onderzoeken lezen? Raadpleeg onze speciale themapagina. Wil je vaker je mening geven over het onderwijs van je kind? Lees meer over het ouderpanel en meld je vooral aan!

Gerelateerde onderwerpen

Staat van de Ouder 2021

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders kunnen bij ons terecht voor advies en antwoorden op hun vragen.

Lees meer

Staat van de Ouder 2021 – landing

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders kunnen bij ons terecht voor advies en antwoorden op hun vragen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.