Home > Nieuws > Nieuws > Ouders gezocht voor onderzoek naar Methodiek Aanpak Schoolverzuim (MAS)

Ouders gezocht voor onderzoek naar Methodiek Aanpak Schoolverzuim (MAS).

21 april 2022 Nieuws

Het volgen van onderwijs is belangrijk voor een kind. Daarmee kan een kind een goede plek in de maatschappij vinden. Regelmatig niet naar school gaan, om welke reden dan ook, kan ervoor zorgen dat een kind helemaal gaat uitvallen op school. Dan verlaat een jongere het onderwijs zonder diploma en/of startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Om goed op schoolverzuim te kunnen reageren en jongeren en ouders te helpen, is enkele jaren geleden de Methodiek Aanpak Schoolverzuim (MAS) ontwikkeld.

In deze aanpak kijkt de leerplichtambtenaar eerst of de verzuimende jongere ondersteund kan worden met een vorm van vrijwillige hulp in plaats van een boete uit te delen. Leerplichtambtenaren van gemeenten werken met deze aanpak.

Onderzoeksbureau BBSO doet onderzoek naar de aanpak van schoolverzuim onder jongeren in het voortgezet onderwijs en naar de MAS. Zij wil daarvoor graag met ouders van (verzuimende) jongeren in het voortgezet onderwijs (van 12 tot en met 17 jaar) in gesprek. Heb jij ervaring met de aanpak van schoolverzuim door leerplicht en mogelijk andere betrokken organisaties? Dan horen we graag meer over jouw ervaring. Het gesprek zal ongeveer 30-45 minuten duren en naar verwachting online plaatsvinden. Je ontvangt een vergoeding voor je deelname in de vorm van een cadeaubon van 20 euro. Aanmelden kan tot 9 mei door een mail te sturen naar BBSO t.a.v. Paul Boekhoorn info@bbso.nl

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.