Home > Nieuws > Nieuws > Praat jij ook mee over de nieuwe landelijke norm basisondersteuning?

Praat jij ook mee over de nieuwe landelijke norm basisondersteuning?.

17 juni 2024 Nieuws

Het doel van passend onderwijs is dat alle leerlingen een plek krijgen op een school die bij hen past. Ook als zij meer ondersteuning nodig hebben. Ondanks dit heldere uitgangspunt is het na tien jaar na de invoering van passend onderwijs vaak nog steeds niet duidelijk wat er wél en wat er niet van scholen verwacht mag worden. Een landelijke norm voor basisondersteuning maakt een einde aan die onduidelijkheid.

Elke school dezelfde ondersteuning

We willen dat elke school in Nederland dezelfde basisondersteuning biedt. In samenwerking met de Algemene Onderwijsbond is Ouders & Onderwijs druk bezig met het opstellen van een landelijke norm voor de basisondersteuning. De landelijke norm basisondersteuning maakt duidelijk wat elke school aan basisondersteuning moet kunnen bieden. Hiermee zien ouders, leraren én leerlingen op welke ondersteuning ze in ieder geval kunnen rekenen op iedere school.

Concept landelijke norm basisondersteuning ligt klaar

Op dit moment ligt er een idee klaar voor een nieuwe landelijke norm voor de basisondersteuning. Hier willen we graag jouw mening over. Dit najaar geven Ouders & Onderwijs en de Algemene Onderwijsbond een nieuwe landelijke norm voor de basisondersteuning aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wordt daarna ook in de wet opgenomen.

Beslis mee!

Wil je meebeslissen over wat scholen minimaal aan ondersteuning moeten bieden? Laat je mening horen via de vragenlijst hieronder. Meedoen kan tot 1 juli 2024.

Ouders & Onderwijs doet dit onderzoek in samenwerking met de Algemene Onderwijsbond en wordt uitgevoerd door KBA Nijmegen, Expertisecentrum Nederlands en P2.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.