Home > Nieuws > Nieuws > Staat van de Ouder 2022: Overstap middelbare school

Staat van de Ouder 2022: Overstap middelbare school.

7 april 2022 Nieuws
Staat van de Ouder 2022

Alle ouders en leerlingen krijgen ermee te maken. De overstap van basis- naar voortgezet onderwijs. Het is een moment waarop ouders en hun kinderen tegen praktische vragen en problemen aanlopen. Voor de Staat van de Ouder 2022 vroegen we aan ouders hoe zij dit ervaren en wat knelpunten en verbeterpunten zijn. 

Lees het hier in de Staat van de Ouder 2022.

Passend advies

Alle leerlingen in groep 8 krijgen een schooladvies. En dat is bepalend voor hun toekomst. Een passend advies is daarom van groot belang. Uiteindelijk is het ideaal dat elke leerling dezelfde kansen krijgt. Hoe kunnen we dat bereiken? We vroegen ouders uitgebreid naar het schooladvies en de eindtoets in groep 8, de keuze voor een middelbare school en de uiteindelijke overstap. Hoe zien ouders dat? Je leest het in de Staat van de Ouder 2022.

Representatief onderzoek

Iedere twee jaar doen we voor de Staat van de Ouder een representatief onderzoek naar een specifiek actueel thema. Dit jaar richten we ons dus op de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs. We wilden van ouders weten wat hun mening is over schooladvies, eindtoets, loting en brede brugklassen.

Publicatie 13 april

Wanneer lees je de resultaten? Op woensdagochtend 13 april om 10.00 uur publiceren we het rapport van De Staat van de Ouder 2022 op onze website. Houd onze website dus begin volgende week in de gaten!

Gerelateerde onderwerpen

Staat van de Ouder 2021 – landing

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders kunnen bij ons terecht voor advies en antwoorden op hun vragen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.